Xiaomi Mi 9 Global – ilyen egy igazi ázsiai szupersztár

A Xiaomi Mi 9 egyáltalán nem vitatja a nagyobb gyártók csúcsmobiljainak érdemeit, remek funkcióit, és pazar formatervét. Nem, ez a készülék azt állítja, hogy szinte mindarra, amit ők tudnak ő is képes, ráadásul ezekhez a készülékekhez képest mondhatni féláron. Ha még nem ismered ezt a vagány mobilt, akkor épp itt az ideje összebarátkoznotok, ha pedig már egy ideje vágyódsz utána, talán pont most érkezett el a tökéletes alkalom, hogy beszerezz egyet magadnak!

A Xiaomi Mi 9 Global kiadása 6GB RAM-mal, és 64 GB tárhellyel az alábbi linken vásárolható meg:

A Xiaomi Mi 9 az ázsiai gyártó felsőkategóriás okostelefonjait reprezentálja, egyúttal jelezve, hogy nem szükséges vagyonokat kiadni egy csúcsmobilra. A készüléket azoknak ajánljuk, akik szeretnének egy valódi szupersztárt a zsebükben tudni, de adóslevelet, na azt nem.

A Xiaomi Mi 9 előlapján 6,4 colos AMOLED megjelenítő található Full HD felbontással, esőcsepp alakú szenzorszigettel, ami még talán e formatervi kialakítás utálóinak is elviselhető, uram bocsá’ szerethető lesz. A kijelzőt  Gorilla Glass 6 védi a karcolásoktól, és más hasonló sérülésektől. A biometrikus azonosításra a képernyőbe integrált ujjlenyomat-olvasónak köszönhetően van módunk.

A kínai gyártó nem óhajtott semmilyen alkut kötni a teljesítményt illetően,  épp ezért került a Xiaomi Mi 9 csinos burkolata alá egy Qualcomm Snapdragon 855, amihez a Global kiadás esetében 6 GB operatív memória, valamint 64, illetve verziótól függően 128 GB-os háttértár jár. Jelenlegi promóciónkban a 64 GB-os kiszerelés szerepel, véleményünk szerint egy ekkora tárhely már sok mindenre elegendő, ugyanakkor muszáj említenünk, hogy utólagos bővítésre nincsen mód.

A hátlapon triplakamerás képrögzítő egység feszít, 48, 16, valamint 12 megapixeles szenzorokkal, amelyek a Sony, és a Samsung gyártmányai. Az előlapi szenzorsziget 20 megapixeles Sony kamerának ad helyet, egy ilyen remek konstrukcióba már bőszen lehet csücsöríteni, mert a végeredmény biztosan minőségi lesz.

Amennyiben ezt a globális piacra szánt verziót rendeljük, nem lesz problémánk semmilyen nálunk használatos telekommunikációs frekvenciával, tehát a B20-szal sem. Adatkapcsolati lehetőségek terén a Xiaomi Mi 9 mondhatni teljesen full extrás, a számos opció mellett kapott infraportot, és NFC technológiát is.

Az okostelefon belsejében 3300 mAh kapacitású akkumulátor feszít, ami valóban nem tűnik túl komolynak így papíron, viszont kárpótol bennünket a gyors, és az indukciós töltés támogatása. A mobilon Android 9.0 Pie operációs rendszer fut a gyártó saját fejlesztésű felhasználói felületével, ami egyedi ízt képvisel az okostelefonos palettán.

A Xiaomi Mi 9 Global kiadása 6GB RAM-mal és 64 GB tárhellyel most a GearBest oldalán 143 498 Ft-os áron kapható:

Forrás: GearBest

Szólj hozzá