Xiaomi Mijia 1S elektromos roller bemutató – 25 km/óra sebesség, 30 km hatótáv, összehajtható váz

A Xiaomi Mijia 1S elektromos roller nemrégiben debütált, és már rendelhető a nagyobb kínai online üzletekben, ez pedig kiváló alkalom a számunkra, hogy kicsit jobban is összebarátkozzunk vele. A készülék egy nagyon jól sikerült darab, egyrészt olyan alumínium ötvözetből készült, ami repülőgépek gyártásakor is megállná a helyét, a váza összehajtható, a motor képes akár 25 km/óra sebességgel repíteni bennünket, és egyetlen feltöltés lehetővé tehet egy 30 km-es utat is.

A Xiaomi Mijia 1S elektromos kerékpár most mindössze 449,99 dolláros áron rendelhető a GearBest webáruházából, ami magyar pénzben nagyjából 134 997 forintot jelent. További részletek és megrendelés a lenti linkeken!

Külalak

A készülék nagyon durva alumínium ötvözet felhasználásával készült, olyan anyag ez, ami megüti azt a mércét, amit a repülőgépek gyártásakor kell egy adott anyagnak. A roller egyébként 8,5 hüvelykes kerekekkel rendelkezik, a kerekek pneumatikusak, tehát nem tömörek, a roller külső borítása pedig korlátozottan bár, de ellenáll a víznek, szóval lehet esőben is használni, mert megkapta az IP54 minősítést.

A készüléket össze lehet hajtani, ilyenkor kevesebb helyet foglal, könnyebben szállítható és tárolható, de amúgy sem vészesen nagy a maga dimenzióival. A gépet meg lehet emelni anélkül, hogy leszakadna a karunk, mondjuk egy lépcsőnél vagy más hasonló akadálynak ütközve, mivel mindössze 12,5 kg-ot nyom. A Xiaomi Mijia 1S fehér és fekete színekben kapható, de a fekete válna valamivel praktikusabb, hiszen azon kevésbé világít a ráfröccsent sár, vagy más szennyeződés.

Funkciók

A roller nagyon vagány, a belsejében dolgozó kefe nélküli motor akár 500 wattos teljesítménnyel is működhet, és képes akár 25 km/óra sebességgel szállítani a tulajdonost, aki nem lehet nehezebb 100 kg-nál. A motor minőségére a Xiaomi felelősséget vállal, 3000 óra működésre hitelesítette azt. Mehetsz 125 napon keresztül megállás nélkül, és a gépnek nem lesz semmilyen baja, legalábbis a gyártó ígérete szerint.

A roller persze nem csak 25 km/óra sebességgel tud menni, háromféle üzemmód közül lehet választani, van ECO és egy közepes mód is a leggyorsabb mellett.

A készüléken van egy aprócska kijelző is, amin lehet látni az éppen aktuális aksi töltöttséget, a sebességet, és más hasznos adatokat, de létezik egy okostelefonos alkalmazás is, amivel irányítható és leinformálható lesz a Xiaomi Mijia 1S, ez pedig nem más, mint a Mijia App, amit az okosotthon felhasználók talán már ismernek.

14 fokos emelkedőkkel simán boldogul a roller, ami kapott fejlett fékrendszert, és beépített világítást is, ami nagyon jól jön, ha kedvezőtlen fényviszonyok között kell haladni.

A roller rendelkezik egy az autók világából már jól ismert funkcióval, történetesen menet közben arra is van módunk, hogy visszatöltsük az aksit, így ezzel is lehet némileg növelni az üzemidőt.

A járgány nem lesz továbbra sem örökmozgó, de valamit mindenképpen segít ez a lehetőség.

Üzemidő

A Xiaomi egyelőre nem részletezte a készülék belsejében található akkumulátor kapacitását, de azzal rendre eldicsekszik, hogy a roller egyetlen feltöltéssel képes akár 30 km-t is megtenni, ami nem is olyan rossz, akár a szomszéd faluba is át lehet vele menni, ha a szükség úgy kívánja, de városon belül sem hagy bennünket cserben a Xiaomi Mijia 1S. A töltési folyamat sem tart sokáig szerencsére, mindössze 5 órát kell a töltőn lógnia, és a készülék máris újra bevetésre kész.

A kínai gyártó nagyon komolyan vette a biztonság kérdését, a telepet ellátta számos beépített védelemmel és biztosítékkal, amelyek megakadályozzák, hogy az olyan elektronikus gubancok, mint a rövidzárlat, a túlmelegedés, vagy a túlfeszültség gondot okozzanak. Mi mindenképpen örülünk ezeknek az apró, de talán nem is annyira apró fejlesztéseknek.

A Xiaomi Mijia 1S elektromos roller – nem összekeverendő a szintén hasonló nevű robotporszívóval – most mindössze 449,99 dolláros áron rendelhető a GearBest webáruházának köszönhetően, ami magyar valutára átszámítva cirka 134 997 forintot jelent. További részletek és megrendelés a lenti linkeken!

Tippek a rendeléshez:

  • Megbízható oldalról rendelj (pl. GearBest, Banggood, Geekbuying, Geekmaxi, Tomtop, Aliexpress, stb.).
  • Fizess PayPallel, ha van rá mód, mert ez védelmet nyújt.
  • 35 euró (~40 dollár) végösszeg alatti rendelésnél nincs vámolás, nyugodtan rendelhetsz.
  • Drágább terméket vásárolj EU raktárról vagy valamilyen vámmentes szállítási móddal (pl. Priority Line/EU Priority Line).

További hasznos tudnivalók a KínaiGuru oldalán.

Forrás: GearBest

Szólj hozzá