Xiaomi Roborock S6 – Megérkezett az S50 utódja

A Xiaomi Roborock S6 a méltán népszerű Roborock S50 folytatása, ami a már megszokott erényeket igyekszik némileg tovább fejleszteni, úgy, hogy a meglévő erősségeken nem változtat. A legtöbb robotporszívó többszázezer forintos áron megy, nos a Roborock S6 ilyen téren is leiskolázza a konkurenciát, mert a komoly felszereltség ellenére, még mindig a megfizethető kategóriában mozog.

A Xiaomi Roborock S6 robotporszívó az alábbi linken vásárolható meg:

A Roborock formaterve nem különösebben változott, szóval aki ezt is kedvelte az S50-ben, nem fog csalódni. A korábbi csillogó festést most mattra cserélték, ami talán bizonyos felhasználók számára szimpatikusabb lehet, személy szerint nekem jobban tetszik. Nem teljesen küllemi változtatás viszont az, hogy a fizikai gombokat ezúttal érintőgombok váltják, nagy előnyük, hogy ezek biztosan nem fognak elkopni, és sokkal praktikusabb is a használatuk.

A készülék borítása alatt már számos fejlesztésnek, újításnak lehetünk szemtanúi, ha kicsit tüzetesebben szétnézünk. Jobb lett a környezet térképezése, az útvonalak tervezése, így aztán ez a szorgos kis masina 20 százalékkal hatékonyabban végzi a takarítási munkákat, mint az előző iteráció. Az S6 képes különbséget tenni a helyiségek között, szóval ha éppen a telefonos alkalmazás révén akarjuk irányítani, egyetlen érintéssel megadható, melyik szobába menjen.

Ráadásul több időzített feladat beállítására is van mód, szóval reggel mehet a konyha, délután meg a fürdőszoba, ha éppen úgy szeretnénk. No persze ha tudjuk, valamerre inkább jobb ha nem megy a gép, kijelölhetünk neki tiltott zónákat, illetve virtuális falakat is, mindezt természetesen a mobilos alkalmazás segítségével, amivel teljesen valós időben megfigyelhető éppen merre jár a Xiaomi gépezete.

A Roborock szívóereje nem változott az elődhöz képest, ugyanúgy 2000 Pa, ám a motoron és a belső kialakításon azért alakítottak valamelyest a kínai gyártó emberei, így a masina sokkal halkabban teszi a dolgát, mint a korábbi generáció. A Xiaomi szerint ez akár 50 százalékkal csendesebb működést jelent, ami nem hátrány, ha szeretnénk mondjuk ledőlni, míg a szerkezet takarít.

Sokkal jobb lett a felmosás funkció, a víztartályt teljesen újragondolták, és ezentúl eldobható felmosórongyot használ a robotporszívó, melyet egyetlen gyors mozdulattal cserélni lehet. A kefe szálai sokkal sűrűbbek az új modell esetében, ami megnövelt hatékonyságot jelent a gyakorlatban.

A Xiaomi Roborock S6 robotporszívó borítása alatt 5200 mAh kapacitású akkumulátor található, tehát ugyanakkora, mint az S50 esetében. A telep képes 150 perces folyamatos munkavégzésre, ha pedig elkezd fogyni a szusz, a gépezet magától visszamegy a dokkolóra tölteni.

A gyártói leírások szerint 250 négyzetméteres lakások sem adják fel a leckét a készüléknek, és minden korábbi, jól megszokott funkciót is ugyanúgy tud. A javított érzékelőknek köszönhetően a masina sosem fog nekimenni semminek, sem lezúgni a lépcsőn mint Magdi Anyus, plusz a küszöbök sem állják útját 2 cm alatt.

A Xiaomi Roborock S6 robotporszívó most a GearBest oldalán magyar valutára átszámítva 175 500 forintos áron kapható:

Forrás: GearBest

Szólj hozzá