Remix – A YouTube következő nagy dobása?

Jelenleg hatalmas népszerűségnek örvendenek a zenei hozzáférést kínáló szolgáltatások, mint a Spotify vagy az Apple Music, és ebből a buliból a YouTube sem akar kimaradni, így hamarosan elindítják a saját streaming szolgáltatásukat.

Nem ez az első próbálkozása a cégnek, de eddig sem a Play Music, sem a Youtube Music Key nem hozta meg a kívánt áttörést. Most azonban úgy tűnik, hogy komolyan veszik végre a témát, és a Remix igazi vetélytársa lehet a konkurenciának. A háttérben már egy ideje dolgoznak az ügyön, mivel a hírek szerint a Warner Music kiadóval megegyeztek, míg a Sonyval és Universal Studióval is közel az egyezség.

Kérdéses persze, hogy mennyire tudják majd átcsábítani a riválisok követőit. A Spotify nagyjából 60 millió előfizetővel büszkélkedhet, még az Apple Music már 27 milliónál tart, ami egészen elképesztő, tekintve hogy mennyivel később indultak. Van még rajtuk kívül is pár alternatíva. Ilyen pl. a Tidal, ahol akár a veszteségmentes Flac formátum is elérhető, ezáltal komolyabb minőséget biztosít, mint az előbb említett szolgáltatások.

A Remix már március környékén elindulhat, és kíváncsian várjuk milyen minőséggel, és mennyire exkluzív tartalommal próbál majd elcsábítani minket.

Forrás: Phonearena

Szólj hozzá