144 Hz-es képfrissítési módra is képes lehet a Redmi K30 5G

A gamer monitorok esetében már régóta elérhetőek a 144 Hz-es monitorok, és remek játékélményt kínálnak. Nagyon úgy tűnik, hogy a mobil piacon sem kell már sokáig várnunk erre.

A múlt hónapban bemutatkozó Redmi K30 modellek esetében büszkén jelentette be a Xiaomi a 120 Hz-es IPS kijelzőt, ám úgy tűnik, hogy maradt még tartalék a technológiában. Lu Weibing ugyanis olyan videót tett közzé, ahol a Redmi K30 5G-s változatának kijelzője 144 Hz-en fut.

Sajnos az alelnök rögtön hozzátette, hogy a teszt laboratóriumi körülmények között zajlott, és nem tért ki rá, hogy esetleg egy update formájában valaha is engedélyeznék-e ezt a felhasználók számára, annak ellenére, hogy a hardver ezek szerint képes lenne a magasabb frissítésre.

Néhány régebbi Xiaomi mobil kijelzője is képes volt már magasabb frissítésre, hiszen pl. a Redmi K20-hoz is készült nem hivatalosan olyan mod, amely 75 Hz-re tuningolta a kijelzőt. Gyorsan hozzátennénk, hogy ez sajnos az akkumulátoron is meglátszott, hiszen gyorsabban merült a készülék.

Nagyon úgy tűnik, hogy az idei év nagy slágere a magasabb képfrissítés lehet, hiszen a Mi 10 széria is 90 Hz-es AMOLED panelt kap, de a Samsung, OnePlus és a Huawei esetében is 120 Hz-es frissítésű kijelzőről hallani.

Forrás: GSMArena 

Szólj hozzá