A Samsung még több OLED kijelzőre kapott megrendelést az iPhone 15 modellekhez

A mai napon jelentik be az új iPhone okostelefonokat, érkezik a 15-ös generáció. Friss dél-koreai értesülések értelmében a Samsung az előzetesen megegyezettnél jóval több OLED képernyőt fog szállítani az idei szériához, mivel a kínai BOE paneljei nem feleltek meg a minőségi követelményeknek.

Sokat lehet arról hallani, mennyire szeretne az Apple olcsón paneleket venni a BOE-től, de ez mostanában nem akar nekik összejönni, valami gond mindig volt, és úgy látszik van is az ázsiai alkatrész-beszállító képernyőivel. A bennfentesek szerint a BOE kijelzők megbuktak a cupertinoi vállalat belsős tesztjein, ezért az almás vállalat úgy döntött, inkább a nagy konkurensét és egyben fontos beszállítóját, a Samsungot bízza meg a gyártással, a kínai vállalat helyett.

Az LG és a Samsung eredetileg az iPhone 15 Pro és Pro Max készülékekhez készítettek volna megjelenítőket, egészen pontosan LTPO OLED paneleket, míg a BOE szintén OLED képernyőket gyártott volna az alapmodellhez és a Plus kiadáshoz. A kínai beszállító produktumai viszont nem feleltek meg a minőségi követelményeknek, így aztán a részesedését átcsoportosították. A szóbeszédek szerint a BOE számára problémát okozott a Face ID számára szükséges lyukak pozicionálása, emiatt döntött az Apple az utolsó pillanatban úgy, hogy inkább a Samsungnak adja át azokat a megrendeléseket, amiket eredetileg a BOE kapott.

Úgy tudni, hogy ha a BOE-nek sikerül kijavítania a hibákat, akkor a jövőre gyártásba kerülő okostelefonok egy részéhez még állíthatnak elő képernyőket, vagyis ismét kaphatnak megrendeléseket. Az Apple ezek szerint nem haragtartó, de az egyelőre kérdéses, vajon a kínai beszállítónak sikerül-e megoldani a gyártásban felmerülő problémákat addigra.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá