Az Apple lett az első 1000 milliárd dolláros amerikai cég

Ahogy az várható volt, az almás logóval fémjelzett cég nyerte a versenyt, és nekik sikerült átlépniük először az álomhatárt.

2018. augusztus 2-án, magyar idő szerint 17:48-kor emelkedtek az Apple részvényei 207 dollár felé. Ezzel pedig eldőlt, hogy elsőként ők lépik át a billió dolláros piaci értéket.

Eddig is sejteni lehetett, hogy ez nekik fog sikerülni először, ám akadtak komoly kihívóik is, pl. az Amazon. A célhoz nagyban hozzájárulhatott, hogy közzétették a 2018 második félévi adatokat, és ez az időszak rettentően jövedelmező volt a cupertinói cégnek.

Az előzetes becsléseket felülmúlva, 55.3 milliárd dolláros bevételt produkáltak ebben az időszakban, amelyből 11.5 milliárd profitra tettek szert. Érdekesség, hogy közel ugyanannyi mobilt értékesítettek ebben az időszakban mint tavaly (kb. 41 milliót), ám az árak növelése miatt jóval több bevételre tettek szert.

Az értékük valószínűleg tovább növekszik majd, hiszen közeledik a szeptember, amikor várhatóan bemutatják majd a legújabb iPhone-okat. Idén 3 típus várható, de lehetséges, hogy az olcsóbb változat kicsit késik majd, mivel a hírek szerint gyártási nehézségekbe ütköztek, ahogy azt már mi is megírtuk.

Forrás: Használtalma

Szólj hozzá