Az előzetes tesztekben nagyon leszerepelt a Lenovo Thinkpad X1 Fold

Idén a hajlítható készülékek próbálták meghódítani a világot, ám eléggé felemásra sikeredett a dolog. A mobilpiacon mostanra már elérhető egy-két egész jól sikerült típus, ám a laptopok terén nagyon úgy tűnik, hogy még várnunk kell egy jól sikerült példányra.

A világ első hajlítható kijelzőjével rendelkező modellje ugyanis eléggé leszerepelt a korai tesztek alapján. A készülék a a Lenovo Think X1 Fold névre hallgat, és az oldalunkon is olvashattatok róla. Bár a specifikáció elsőre egész korrektnek tűnt, a gyakorlatban csalódást keltő lett.

A Core i5-L16G7 eléggé gyengének bizonyult, és a Microsoft Surface Go 2 laptopjában található Core M3-8100X is gyorsabbnak bizonyult nála, pedig az a laptop negyedannyiba kerül, mint a Lenovo gépe. Az üzemidő egyébként nem olyan rossz, ám ez a gyengébb hardverből is adódik.

Emellett a teszterek beszámolója szerint nem igazán van értelme a hajlíthatóságnak ebben az esetben, mivel semmilyen pluszt nem ad a felhasználónak. Bár jár hozzá egy lecsatolható billentyűzet, amely némileg jobb mint virtuális bill, amelyet összehajlított állapotban kapunk, ám ez sem ér fel egy komolyabb laptop klaviatúrájával.

Gyakorlatilag tehát semmi extrát nem kapunk, a teljesítmény pedig kifejezetten gyengére sikerült. Ehhez jön még a brutális árcédula, amely 2.499-3.099 dollár között mozog, így pedig már végképp az a vélemény fogalmazódik meg bennünk az első tesztek konklúziója alapján, miszerint nincs létjogosultsága a terméknek.

Forrás: NotebookCheck, MKBHD

Szólj hozzá