Az LG hamarosan visszatérhet a legnagyobb mobilgyártók közé

Az utóbbi időkben sajnos egyre nehezebb helyzetbe kerül az LG mobildivíziója, ám továbbra sem pánikolnak, és az a cég vezérigazgatójának ígérete szerint gőzerővel dolgoznak a visszatérésen.

A legutolsó jelentések szerint az LG mobilrészlegének éves eladásai 25%-kal csökkentek, ám a veszteségeket még így is sikerült csökkenteniük a 3. negyedévre. Az eladási eredményeik egyedül a helyi piacon erősek, ahol például az 5G-s mobiljaik a legjobban kelendő termékek között szerepelnek.

Az idei CES-en is jelen voltak, és több projekten is dolgoznak. Az egyik az idei csúcsmodell, az LG G9 ThinQ, amelyről már mi is beszámoltunk olvasóinknak. Ha már ott voltak, akkor Kwon Bong-seok, az LG vezérigazgatója egy interjút is adott, amelyben a cég jövőbeli terveiről mesélt.

Állítása szerint 2021-ig rendbe hozzák a mobildivíziójukat, és több mobilt is piacra dobnak majd. Igyekeznek olyan készülékeket kiadni, amelyek tartalmazzák a wow faktort, hogy ezáltal is bevonzzák a felhasználókat. Sajnos részleteket nem osztott meg sem az érkező mobilokkal kapcsolatban, sem pedig arról, hogy ezek milyen wow faktorral rendelkeznek majd.

Kissé szkeptikusak vagyunk a nyilatkozatával, hiszen bár nagyon szorítunk nekik, hallottunk már hasonló nyilatkozatokat a HTC esetében is. Mindenesetre nem csak a csúcsmobilokat kéne erőltetniük, hiszen az alsó és középkategóriában is szüksége lenne tőlük néhány versenyképes mobilra az igazi visszatéréshez.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá