Befutottak az első képek az iPhone XR utódjáról

Korábban már láthattunk képeket az idén érkező Apple csúcsmodellekről, ám most végre a sokak által még megfizethető kategóriába tartozó XR utódja is felbukkant.

Az iPhone XR-t eredetileg hatalmas sikernek várták, ám végül nem lett olyan olcsó, mint amilyennek vártuk, és a fogadtatás sem volt az igazi. Végül még az Apple eladásai is visszaestek, ám ennek ellenére mégiscsak megindult a szekér, és az utóbbi időkben már az iPhone XR volt a cég egyik legkelendőbb terméke, így persze biztos volt az utód érkezése, amelyről most befutottak végre az első képek is.

Bár egyelőre még csak renderképekről van szó, de a dizájn biztosra vehető, hiszen a képek szinte megegyeznek a hamarabb kikerült iPhone XI külsejével. Itt is négyzet alakú kiemelkedésen helyezkednek el a kamerák, csakhogy itt a költségcsökkentés miatt mindössze két modul található.

Az előlap nagyjából változatlan maradt, hiszen ugyanúgy 6,1 colos LCD kijelzőt kap majd a 2019-es változat is, és a készülék méretei is megegyeznek az elődével, a vastagságot kivéve. Míg az iPhone XR 8,3 mm vastag volt, addig az utód 7,8 mm-re fogyatkozik, ám a kameraszigetnél ez 8,5 mm-re változik.

Túl nagy változásokra tehát ne számítsunk, és bár a készülék karcsúsítása jó ötlet, kérdéses hogy milyen hatással lesz ez az akkumulátor méretére. Sajnos a képek alapján továbbra sem váltanak USB-C aljzatra, és marad a Lightning csatlakozó. A legutóbbi pletykák szerint egyébként az Apple idén már gyorstöltőt is csomagol majd a mobilok mellé, persze kérdéses, hogy ebbe az olcsóbb modell is beletartozik-e.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá