Borsos áron adják majd a Nokia 9-et

Újabb hírek láttak napvilágot a Nokia – várhatóan – legerősebb idei modelljéről. A kiskereskedelmi ár mellett, a forgalomba kerülés idejéről is pontosabb információkat kaptunk. 

A híresztelések szerint a Nokia 9 a harmadik negyedév vége felé kerülhet a boltok polcaira, a mai csúcsmodelleknél megszokott igencsak tekintélyes árcédulával. Amerikában várhatóan 700 dolláros áron startol a finnek idei zászlóshajója, ami valószínűleg mire átrepül az óceánon nem csak a valutában változik majd meg, de az összeg is meghízik kissé. Így Európában arra lehet számítani, hogy már 750 eurót fog kóstálni az eszköz, ami átszámítva 233 ezer forint környékén van. Ezzel a gyártó nagyjából az LG G6 és a Galaxy S8 közé pozicionálja a maga nagyágyúját, ezzel egyértelműsítve, hogy igyekszik visszakerülni az élvonalba. 

A specifikációkkal kapcsolatos korábbi pletykák továbbra is tartják magukat. Ezek szerint a Nokia 9 22 MP-es duál hátlapi, illetve 12 MP-es előlapi kamerával érkezik. Az 5,5 colos QHD megjelenítő sallangmentes működéséről pedig egy Snapdragon 835-ös lapkakészlet gondoskodik majd.

Friss információkat kaptunk továbbá a Nokia szintén idén debütáló két másik modelljéről, a 7-es és 8-as számmal ellátott típusokról. Előbbi Snapdragon 660-as lapkakészlettel és Full HD megjelenítővel, míg utóbbi ugyanazzal a processzorral, ám QHD kijelzővel igyekszik majd meghódítani a közép és felső-közép kategóriát. Várható megjelenésük május, június környékére tehető.

forrás: GSMArena

Szólj hozzá