Dr.Fone Android eszköztár: adatok visszaállítása, mentése, másolása, rendszer javítása, stb.

Korábban már beszéltünk a Dr.Fone nevű eszköztárról, amelynek segítségével vissza tudjuk állítani az elveszett vagy törölt adatokat, de a kapcsolódó szoftver ennél jóval többre is képes. Az alábbiakban egyesével bemutatjuk az Android eszköztár elemeit, amelyeket külön is meg lehet vásárolni.

Elöljáróban: nem fogjuk minden egyes alkalmazásnál újra és újra leírni, de minden esetben a számítógépre települ az adott program, és minden esetben rá kell kötnünk USB-kábellel a javítandó, helyreállítandó telefont tabletet, amivel dolgozni szeretnénk. Magyarán szólva szükség lesz egy legalább Windows XP vagy Mac Maverick rendszert futtató számítógépre és egy adatkábelre.

Törölt adatok visszaállítása (Android Data Recovery)

A Dr.Fone az egyik első eszköztár a világon, amely lehetővé teszi adatok visszanyerését személyes használatra Android rendszereken. Az eszköztár fejlesztői több, mint nyolc éves tapasztalattal rendelkeznek adatok vissza- és helyreállításában, összességében pedig 15 éve állnak az élen adattechnológiában. Így aztán nem meglepő, hogy a Dr.Fone támogatja a legtöbb Android rendszert futtató készüléket és képes helyreállítani a legtöbb fájltípust.

A szoftver képes visszaállítani az elveszett vagy törölt névjegyeket, szöveges üzeneteket, fényképeket, a különböző csatolt mellékleteket, zenéket, videókat és dokumentumokat egyaránt. A visszaállítás történhet az eszköz belső tárhelyről, micro SD kártyáról, de akár egy olyan készülékről is, ami már nem hajlandó bekapcsolni. Nem kell mást tenni, mint összekötni az eszközt a számítógéppel, és futtatni a programot. A Data Recovery-hez nem kell atomerőmű, 1 GHz-es CPU, 256 MB RAM, 200 MB tárhely mellett már működik, Android rendszerekkel pedig a 2.0 verziótól felfelé kompatibilis.

Android Telefonkezelő (Android Phone Manager)

Ezzel az eszközzel még gyorsabbá válhat a fájlátvitel az Android rendszert futtató eszközök és más platformok, például Windows vagy Mac rendszert futtató számítógépek között. Segítségével képesek lehetünk fényképeket, videókat, zenéket, névjegyeket, üzeneteket dokumentumokat és még egy rakás minden mást egyszerre vagy szelektíven továbbítani a kijelölt eszközre. A programmal számítógépen keresztül tudjuk menedzselni az Android rendszert futtató készüléket, adatokat adhatunk hozzá és törölhetünk.

Az átviteli eszköz képes bármilyen médiafájlt átvinni az Androidos telefon vagy táblagép és más platformok, Windows, Mac és iTunes között. Az átviteli eszköz segítségével biztonsági mentéseket készíthetünk a névjegyekről és a szöveges üzenetekről, amelyeket a készülékről a számítógépre lehet importálni, de menedzselni is tudjuk a kapcsolatokat, amelyeket egyesíteni, törölni szerkeszteni is lehet. Az eszköz részét képezi egy fájlmenedzser, amellyel biztonsági másolatot készíthetünk a könyvtárakról, illetve böngészni lehet a különböző elérhető tartalmakat, fájlokat, mappákat stb.

Az eszköz azt a lehetőséget is biztosítja, hogy egyetlen kattintással biztonsági másolatot készítsünk az alkalmazásokról, amit aztán elmenthetünk a számítógépre. Telepíteni és törölni is lehet az applikációkat, így könnyedén meg lehet szabadulni az előre telepített, bloatware appoktól.

Telefonos átvitel (Phone Transfer)

A felhasználók néha váltanak típusok és rendszerek között, és az adatok átviteléhez lehet segítség ez az eszköz. Ha iOS-ről Androidra költözöl, ez az átviteli app összesen 15 fájltípus átvitelét teszi lehetővé: fényképek, videók, névjegyek, üzenetek, híváslista, könyvjelzők, naptár, hangjegyzet, zene, ébresztési feljegyzések, hangposta, csengőhangok és háttérkép. Az átviteli eszközzel mindössze ki kell választani a fájltípusokat, és egy kattintással többféle fajtájú adatot vihetsz át az új mobilodra. A fejlesztő szerint a dolog annyira egyszerű, hogy még egy gyereknek is simán menne. A telefont kevesebb, mint 3 perc alatt, egy csésze kávé elfogyasztásának ideje alatt átköltöztetheted egy másikra.

WhatsApp Átvitel (WhatsApp Transfer)

Amennyiben több készülékkel is rendelkezünk, vagy a régi telefont vagy tabletet egy újra szeretnénk lecserélni, a Dr.Fone segítségével képesek leszünk átvinni a WhatsApp csevegési előzményeit, amiket Android és iOS rendszerek között is tudunk mozgatni, de nem csupán az üzeneteket, hanem a mellékleteket is. Az eszköz nagy segítség a WhatsApp üzleti felhasználói számára is, akik szintén használhatják azt a csevegési előzmények és a mellékletek átvitelére Androidról iOS-re, vagy fordítva.

Az eszköz sokkal egyszerűbbé teszi az előzmények biztonsági mentésének elkészítését. Maga a mentés teljesen magától történik, miután a készüléket csatlakoztattuk, és nem kerül többe egyetlen kattintásnál. Ráadásul előnézetben meg tudjuk tekinteni az elemeket, amelyeket számítógépre is át tudunk vinni PDF vagy HTML formátumban, illetve vissza tudjuk állítani a biztonsági mentést a készülékeinken.

Amúgy a Dr.Fone nem csupán a WhatsApp alkalmazások csevegési előzményeit tudja elmenteni vagy visszaállítani, a szoftver kompatibilis többek között Viberrel és Wechattel is, akár csoportos beszélgetéseket is vissza lehet állítani, el lehet menteni stb. Nincs más teendőd, mint elindítani a programot a számítógépen, összekötni az eszközt a PC-vel, majd egyetlen kattintással átvinni a WhatsApp adatokat.

Android képernyőfeloldás (Android Screen Unlock)

Bosszantó és egyben pokoli kellemetlen az, amikor elfelejtjük a készüléket feloldó kódot, esetleg elromlik az ujjlenyomat-olvasó, aztán ott van a telefon vagy a tablet, és nem tudunk vele mit kezdeni. Ezt a problémát tudja megoldani a Dr.Fone képernyőfeloldó eszköze. A segítségével eltávolíthatjuk a képernyőt zároló mintát, PIN-kódot, jelszót, de még az ujjlenyomatot is. Néhány egyszerű kattintással megoldható a probléma, az eszköz ráadásul nem csak akkor tesz jó szolgálatot, ha elfelejtettük a feloldási metódust, de akkor is, amikor már annyira össze van törve a képernyő, hogy nem lehet kezelni azt.

Az eszköz segítségével eltávolítható a zárolás bizonyos Samsung és LG telefonokról is, adatvesztés nélkül is. A Dr.Fone ilyen szempontból teljesen egyedülálló a hasonló szoftverek között, azért érdemes ellenőrizni a listában, hogy az általuk birtokolt készülékkel lehetséges-e ez a bravúr. Amennyiben nem Samsung vagy LG készülékkel próbálkozunk, vagy más olyan telefonnal, ami nincs a támogatott mobilok listáján, akkor is lehetséges a zárolás eltávolítása, ám ebben az esetben a folyamat adatvesztéssel járhat. Még mindig jobb, mint fiókba dobni a használhatatlan készüléket… Xiaomi, Huawei, Lenovo, Motorola. OnePlus modellek egyaránt támogatottak.

Android rendszerjavítás (Android System Repair)

Az Android rendszerrel kapcsolatos problémák javítása korábban rendkívül összetett feladat volt, ami a legtöbb esetben csak a tech-témákban jártas szakértőknek volt lehetséges. A Dr.Fone Rendszerjavítás szoftverével azonban mindössze egyetlen kattintással javíthatjuk a rendszerproblémákat, még akkor is, ha zöldfülűek vagyunk.

Szaggat a kezdőképernyő? Egy mondatot nem lehet leírni lagg nélkül, egyszerűen nem veszi az ujjunkat a képernyő? Ha ilyen és hasonló bosszantó jelenségeket tapasztalunk, az a rendszer hibáját is jelentheti. Az ilyen idegesítő problémák javítását lehet néhány egyszerű kattintással megoldani. Bootloop, sikertelen frissítések, összeomló alkalmazások – ezek mind javíthatók az eszköz segítségével.

Az eszköz használata rendkívül egyszerű, mivel a képernyőn megjelenő utasítások vezetik a felhasználót, kvázi fogják a kezünket. Több, mint 1000 támogatott modell javítható, és az sem számít, hogy egy kártyafüggő vagy független telefonról, táblagépről van szó.

Android biztonsági mentés (Android Phone Backup)

A biztonsági mentést készítő és visszaállító Dr.Fone extenzió lehetővé teszi, hogy szinte minden típusú adatot, beleértve a naptárat, a hívások listája, a képeket, rögzített és tárolt videókat, a szöveges üzeneteket, alkalmazásokat, illetve az applikációk adatait könnyedén elmentsük. Előnézetben meg lehet tekinteni és ki is lehet választani az óhajtott adattípusokat. A program azt is lehetővé teszi, hogy az adatokat könnyedén visszaállítsuk egy akármilyen Android vagy iOS operációs rendszert futtató telefonra, tabletre.

A biztonsági mentés mindössze egyetlen kattintást igényel. Mihelyt a készülék csatlakoztatva van és a szoftver felismeri, automatikusan biztonsági mentést készít a telefonon vagy a táblagépen lévő adatokról. Az új mentési fájl még véletlenül sem írja felül a régit! Előnézetben meg tudjuk tekinteni és egyesével ki tudjuk választani a visszaállítani kívánt adatokat. Sőt, nem kell ugyanazt az eszközt használni, ha a biztonsági másolatot vissza szeretnénk állítani, ezt egy másik Androd vagy iOS eszközön is megtehetjük.

Android adatok törlése (Android Data Eraser)

Nagyon sokan nincsenek azzal tisztában, hogy egy egyszerű törlés, vagy a gyári adatok visszaállítása még nem törli véglegesen az adatokat egy Android rendszert futtató eszközön. A rendelkezésre álló technológia segítségével ezek az adatok továbbra is visszaállíthatók. Az Android Data Eraser a magánélet biztonságát oltalmazza, és lehetővé teszi a törölt fájlok végleges megsemmisítését, beleértve a böngészési előzményeket és a gyorsítótárakat is. Ha valakinek így adod el a készüléket, az már biztosan nem fog tudni semmit kibogarászni belőle.

Valószínűleg a legtöbben, akik használt mobilt adnak el/vásárolnak, nem foglalkoznak ilyesmivel, de azért érdemes megemlíteni, hogy egy elemzés szerint már közel 60 millió amerikai állampolgár lett közvetlen vagy közvetett áldozata valamilyen személyazonossággal kapcsolatos bűntettnek. Ha nem szeretnéd, hogy visszaélés történjen, a legbiztosabb az, ha ezzel az eszközzel véglegesen törlöd az adatokat, ezután már gond nélkül el lehet ajándékozni vagy adni a mobilt, még véletlenül sem történhet gond. A törlést végző szoftveres eszköz teljes mértékben kompatibilis az összes Android rendszert futtató készülékkel, illetve az összes fájltípussal. Ez az Android adattörlő segít olvashatatlanná tenni az adatokat, majd teljesen megtisztítani a tárhelyet. A Dr.Fone garantálja, hogy még a világ legjobb hackereinek sem lesz módja arra, hogy akár egyetlen bitet is visszanyerjenek a törölt adatokból.

Mennyibe kerül a Dr.Fone?

A Dr.Fone eszköztár megvásárolható egyben és modulonként is. A teljes csomaggal jobban járunk, de ha csak egy funkcióra van szükségünk, akkor elég azt megvenni.

Teljes csomagok:

Modulok árai egyenként:

 • Data Recovery (törölt, elveszett adatok visszaállítása): 39,95$
 • Phone Manager (mindenféle adatok másolása számítógépre):  29,95$
 • Password Manager iOS (mindenféle jelszó visszaállítása):  14,95$
 • System Repair (rendszer helyreállítása): 39,95$
 • Phone Backup (adatmentés és visszaállítás): 19,95$
 • Data Eraser (teljes adattörlés, hogy később se lehessen visszaállítani): 14,95$
 • Screen Unlock (feloldó kód vagy minta törlése): 49,95$
 • Whatsapp Transfer (közösségi appok adatainak másolása): 21,95$
 • Virtual Location (a telefon úgy fogja érzékeli, hogy más helyen vagy, ezzel átverheted egyes appok regionális korlátozásait): 9,95$
 • iTunes Repair (iTunes hibák javítása): 19,95$
 • Phone Transfer (adatok másolása új készülékről a régire): 29,95$
 • MirrorGo (képernyő tükrözése PC-re): 19,95$

További információk és vásárlás az alábbi linken:

Dr.Fone előnyök és hátrányok

Előnyök

Az eszköztárnak rengeteg előnye van, ezek közül felsorolunk most néhányat:

 • A Dr.Fone rendelkezik a legjobb adatvisszaállítási aránnyal a hasonló megoldások közül
 • Kompatibilis az összes legújabb eszközzel és operációs rendszerrel
 • A fejlesztők pénzvisszafizetési garanciát és ingyenes ügyfélszolgálatot biztosítanak
 • A szoftver egyszerű és felhasználóbarát interfésszel rendelkezik
 • Az előnézeti módban megtekinthetjük az adatokat még mielőtt visszaállítanánk őket
 • Visszaállíthatjuk az összes megtalált adatot vagy csak a kiválasztott fájlokat, ez a választási lehetőség más hasonló eszközök esetében nem feltétlenül áll rendelkezésre
 • Az adatok visszaállítása anélkül történik, hogy felülírnánk a jelenlegi adatokat
 • Fájlátvitel során kezelhetjük az adatokat, megtekinthetjük őket előnézetben, hozzáadhatunk vagy törölhetünk
 • Az összes fénykép és videó átvihető a segítségével, tárolási helytől függetlenül
 • A Dr.Fone hozzáférést biztosít a mobilon lévő összes fájlhoz, még azokhoz is, amelyeket nehezen lehet megtalálni
 • Az alkalmazások telepítése és eltávolítása mindössze egy kattintás, és ez azokra is vonatkozik, amelyeket a gyártó előre telepített (bloatware)
 • A személyes adatok biztonságát fejlett titkosítás biztosítja
 • A fejlesztők 24 órás szakértői támogatást biztosítanak e-mailben

Hátrányok

Persze semmi sem tökéletes, így ez a termék sem, akadnak bizonyos hátrányok, amelyiket érdemes észben tartani:

 • Fentebb már említettük, de most is figyelmeztetünk benneteket, hogy nem minden adat állítható vissza. Ha keresel egy bizonyos fájlt, először töltsd le az ingyenes verziót és azzal próbáld meg visszaállítani.
 • Egyes felhasználók arról számoltak be, hogy bizonyos visszaállított fényképek alacsonyabb felbontásúak lettek, mint amilyenek a visszaállítás előtt voltak. Az ilyen jellegű minőségromlás bizonyos esetekben elkerülhetetlen.

Forrás: Dr.Fone

Szólj hozzá