Dr.Fone iOS eszköztár: iPhone adatok visszaállítása, másolása, képernyőfeloldás, rendszer javítása, stb.

Korábban már írtunk a Dr.Fone nevű eszköztárról, amelynek segítségével az elveszett vagy véletlenül törölt adatokat lehet visszanyerni egy okostelefonról vagy táblagépről. Persze a szoftver tudása még véletlenül sem merül ki ennyiben, számos, az átlagos felhasználó számára azelőtt megoldhatatlan gondot képes orvosolni a Wondershare fejlesztése. Most az iOS rendszerekhez készült Toolkit elemeit fogjuk bemutatni, amelyeket egyébként külön is be lehet szerezni.

Elöljáróban: A Dr.Fone eszköztárhoz szükséges egy számítógép, ami vagy legalább Windows XP vagy Mac Maverick rendszert futtat, illetve egy megfelelő adatkábel. Magának a PC-nek nem kell atomerőműnek lennie, a Dr.Fone már 1 GHz-es processzor és 256 MB RAM mellett is működik.

Törölt Adatok Visszaállítása (iOS Data Recovery)

Az eszköztár egyik legalapvetőbb funkciója az elveszett vagy véletlenül törölt adatok visszaállítása. Rendszerösszeomlás, beázás, elfelejtett jelszó – egyik sem okozhat gondot, a szoftverrel képesek leszünk képeket, videókat, kontaktokat, üzeneteket, jegyzeteket visszaállítani. A program kompatibilis a legújabb iPhone mobilokkal és iOS rendszerrel, vagyis iOS 14 mellett is tökéletesen működik. Nyilván nem mindent lehet mindig visszaállítani, de a Dr.Fone rendelkezik a legnagyobb hatékonysági rátával a hasonló recovery applikációk között.

iOS Telefonkezelő (iOS Phone Manager)

A Dr.Fone segítségével egyszerűen és simán át lehet vinni az adatokat iOS eszközök és Windows vagy Mac rendszert futtató számítógépek között. Videók, képek, névjegyek, SMS-ek, könnyedén másolhatók, és a folyamatokhoz nem szükséges iTunes, amitől a fejlesztő szerint örökre meg is szabadulhatunk. Ráadásul nincsenek többé korlátok, simán lehet zenei fájlokat is másolni az iPhone tárhelyére, csengőhangokat, hangoskönyveket, amit csak szeretnél. A lejátszási listákat is szerkeszthetjük, szintén az iTunes nélkül.

Telefonos Átvitel (Phone Transfer)

Ez az eszköz a készüléken lévő tartalmak átköltöztetésére szolgál, egyik iOS rendszerű mobilról a másikra, vagy egy Androidos készülékre. Szinte minden átvihető, a névjegyektől kezdve a hangjegyzeteken át a képekig, és több, mint 8000 készülék támogatott. Ráadásul az adatok mozgatása nagyon gyorsan történik, a fejlesztők szerint nem kell hozzá 3 percnél több, és a folyamat annyira egyszerű, hogy még egy gyerek is könnyedén elvégezheti.

WhatsApp Átvitel (WhatsApp Transfer)

Amennyiben szeretnénk új eszközt használni, és a régiről átvinnénk a WhatsApp csevegést előzményeket, a Dr.Fone szintén rendelkezésre áll. Nem csupán a szöveges üzeneteket, hanem a csatolt mellékleteket is át lehet vinni, és ez az opció az üzleti felhasználók számára is érvényes. Van előnézet, és a csevegéseket HTML vagy PDF formátumban a számítógépre is át tudjuk másolni, illetve onnan vissza is tudjuk állítani bármilyen készülékre, nem csupán iOS, hanem Android rendszert futtató mobilokon is. Más alkalmazásokkal is működik a program, Viber és WeChat üzeneteket, beszélgetésfolyamokat is át tudunk másolni. A biztonsági mentések készítése és a visszaállítás mindössze egyetlen kattintásba kerül.

iOS Képernyőfoldás (iOS Screen Unlock)

 

Elfelejtetted a feloldó-mintát, betört a kijelző, nem működik az ujjlenyomat-olvasó, vagy valami más miatt nem tudod feloldani az iPhone készüléket? Akárcsak az Android változat, ez is segít abban, hogy hozzá tudj férni az általad birtokolt készülékhez, ráadásul mindezt adatvesztés nélkül! A Dr.Fone képes átjutni az iCloud és az Apple ID védelmén is, és máris használhatod a mobilod. Az opció nem csupán telefonokkal, hanem iPad eszközökkel is tökéletesen működik.

iOS Rendszerjavítás (iOS System Repair)

Tagadhatatlanul az iOS és az iPadOS a legstabilabb mobil operációs rendszerek, de azért olykor ezek az eszközök is megbolondulhatnak. Nem feltétlenül kell most már ezeket a masinákat egyből szervizbe vinni, a Dr.Fone képes javítani a legtöbb szoftveres gondot iPhone vagy iPad készülékeken. Teljesen amatőr felhasználók is bátran nekivághatnak, mivel a képernyőn megjelenő utasítások vezetni fogják őket, így minden különösebb technológia affinitás nélkül meg tudják oldani a telefonnal kapcsolatos gondokat. A javítás nem jár az adatok vesztésével, nem tart sokáig, és mindössze pár kattintást igényel. Semmilyen illegális mókolás, Jailbreak nem szükséges a program használatához.

iOS Biztonsági Mentés (iOS Phone Backup)

Mint ahogyan a nevéből sejthető, ezzel az eszközzel képesek leszünk biztonsági mentéseket készíteni vagy azokat visszaállítani, ráadásul anélkül, hogy a már meglévő adatokat felülírnánk. A mentés mindössze egyetlen kattintással készíthető, és a visszaállítás sem bonyolultabb, ráadásul minden típusú adatot el lehet menteni, nem képeznek kivételt a fényképek mellett a szöveges üzenetek vagy a jegyzetek sem. Nem muszáj az egész tartalmat visszaállítani, előnézeti módban ki lehet választani egyesével is azokat a dolgokat, amikre szükségünk van, és csak azok jutnak el a készülékre.

iOS Adatok Törlése (iOS Data Eraser)

Egy sima manuális törléssel vagy a gyári adatok visszaállításával nem semmisülnek meg a tárhelyen lévő adatok, és aki tudja mit csinál, egy ilyen készülékről is képes visszahozni olyan információkat, adatokat, amikkel könnyedén vissza lehet élni. Amennyiben el szeretnéd ajándékozni a készüléked, vagy értékesíteni akarod a használt piacon, érdemes ezt az eszközt használni, mielőtt kiadod a kezedből a telefonod. Nem csupán iPhone, de természetesen iPad és iPod eszközök esetében is működik a program, amelynek használatát követően már képtelenség lesz az adatokat visszaállítani. Minden törlésre kerül, legyen szó szöveges üzenetekről, képekről, vagy bármi másról. Az eszköz nem csak adatbiztonsági célzattal használható, de a felesleges fájlokat, a rendszerbe ragadt adatokat is el lehet távolítani, így a készülék működési sebessége fokozható.

iTunes Javítás (iTunes Repair)

Az iTunes használata egy valódi kín tud lenni még akkor is, ha rendesen működik, ám ha valamilyen okból kifolyólag meghibásodott, akkor tud csak igazán az agyunkra menni. Ez az eszköz szinte minden iTunes-szal kapcsolatos hibát képes orvosolni, sokszor akár másodpercek leforgása alatt, mégpedig adatvesztés nélkül. Kapcsolódási és szinkronizálási gondok többet nem fogják borzolni az idegeinket, a javítás mindössze egyetlen kattintásba kerül.

Mennyibe kerül a Dr.Fone?

A Dr.Fone eszköztár megvásárolható egyben és modulonként is. A teljes csomaggal jobban járunk, de ha csak egy funkcióra van szükségünk, akkor elég azt megvenni.

Teljes csomagok:

Modulok árai egyenként:

 • Data Recovery (törölt, elveszett adatok visszaállítása): 39,95$
 • Phone Manager (mindenféle adatok másolása számítógépre):  29,95$
 • Password Manager iOS (mindenféle jelszó visszaállítása):  14,95$
 • System Repair (rendszer helyreállítása): 39,95$
 • Phone Backup (adatmentés és visszaállítás): 19,95$
 • Data Eraser (teljes adattörlés, hogy később se lehessen visszaállítani): 14,95$
 • Screen Unlock (feloldó kód vagy minta törlése): 49,95$
 • Whatsapp Transfer (közösségi appok adatainak másolása): 21,95$
 • Virtual Location (a telefon úgy fogja érzékeli, hogy más helyen vagy, ezzel átverheted egyes appok regionális korlátozásait): 9,95$
 • iTunes Repair (iTunes hibák javítása): 19,95$
 • Phone Transfer (adatok másolása új készülékről a régire): 29,95$
 • MirrorGo (képernyő tükrözése PC-re): 19,95$

További információk és vásárlás az alábbi linken:

Dr.Fone előnyök és hátrányok

Előnyök

Az eszköztárnak rengeteg előnye van, ezek közül felsorolunk most néhányat:

 • A Dr.Fone rendelkezik a legjobb adatvisszaállítási aránnyal a hasonló megoldások közül
 • Kompatibilis az összes legújabb eszközzel és operációs rendszerrel
 • A fejlesztők pénzvisszafizetési garanciát és ingyenes ügyfélszolgálatot biztosítanak
 • A szoftver egyszerű és felhasználóbarát interfésszel rendelkezik
 • Az előnézeti módban megtekinthetjük az adatokat még mielőtt visszaállítanánk őket
 • Visszaállíthatjuk az összes megtalált adatot vagy csak a kiválasztott fájlokat, ez a választási lehetőség más hasonló eszközök esetében nem feltétlenül áll rendelkezésre
 • Az adatok visszaállítása anélkül történik, hogy felülírnánk a jelenlegi adatokat
 • Fájlátvitel során kezelhetjük az adatokat, megtekinthetjük őket előnézetben, hozzáadhatunk vagy törölhetünk
 • Az összes fénykép és videó átvihető a segítségével, tárolási helytől függetlenül
 • A Dr.Fone hozzáférést biztosít a mobilon lévő összes fájlhoz, még azokhoz is, amelyeket nehezen lehet megtalálni
 • Az alkalmazások telepítése és eltávolítása mindössze egy kattintás, és ez azokra is vonatkozik, amelyeket a gyártó előre telepített (bloatware)
 • A személyes adatok biztonságát fejlett titkosítás biztosítja
 • A fejlesztők 24 órás szakértői támogatást biztosítanak e-mailben

Hátrányok

Persze semmi sem tökéletes, így ez a termék sem, akadnak bizonyos hátrányok, amelyiket érdemes észben tartani:

 • Fentebb már említettük, de most is figyelmeztetünk benneteket, hogy nem minden adat állítható vissza. Ha keresel egy bizonyos fájlt, először töltsd le az ingyenes verziót és azzal próbáld meg visszaállítani.
 • Egyes felhasználók arról számoltak be, hogy bizonyos visszaállított fényképek alacsonyabb felbontásúak lettek, mint amilyenek a visszaállítás előtt voltak. Az ilyen jellegű minőségromlás bizonyos esetekben elkerülhetetlen.

Forrás: Dr.Fone

Szólj hozzá