Egyre jobban utaznak a Netflix előfizetőkre az adathalászok

A Netflix itthon is egyre népszerűbb, és a világ minden táján egyre nagyobb előfizetői bázissal rendelkezik, így nem véletlen, hogy felkeltette a csalók figyelmét, akik emailben próbálják megszerezni adatainkat.

Több Netflix felhasználó is arról számolt be, hogy gyanús emaileket kaptak, amelyben az állt, hogy az előfizetésüket felfüggesztették, és igazolni kell az adataikat ahhoz, hogy tovább használhassák az fiókjukat. A levelek a support.netflix@emailer.com címről érkeznek, és ezúttal is csak egy jól kivitelezett csalásról van szó.

Ha a verifikációhoz szükséges linkre kattintunk, akkor egy bejelentkezési képernyőre jutunk, amely természetesen nem a Netflix-hez tartozik. Ha valaki ennek bedől, ezután egy olyan oldalra jut, ahol a fizetési adatait is le kell egyeztetni, és ezáltal próbálják megszerezni a bakkártyájának adatait a csalók.

Itthon már sok ilyet láthattunk, hiszen nincs olyan szolgáltató, akinek a nevében ne próbálkoznának behúzni a gyanútlan felhasználókat. A Netflix mostanra több, mint 158 millió előfizetővel rendelkezik, így nem véletlen hogy a csalók egyre több figyelmet szentelnek neki.

Érdemes ezeket elkerülni, és amennyiben gyanús emailt is kapunk, akkor is kerüljük a linkeken keresztül történő bejelentkezéseket. Mindig a hivatalos oldalon keresztül jelentkezzünk be, és kizárólag itt adjuk meg bankkártyánk adatait, és érdemes lehet külön kártyát is használni az online tranzakciókhoz, mint például a most oly népszerű Revolut által kínált megoldást.

Forrás: MailGuard

 

Szólj hozzá