Tömegesen törlik a felhasználók a Facebook alkalmazást

A Facebook manapság rendkívül megosztó, hiszen bár rengetegen használják, a felhasználók nagy része rossz véleménnyel van a közösségi oldalról. Nem véletlen tehát, hogy egyre többen fordítanak hátat, ami intő jel lehet Zuckerbergék számára.

Felsorolni is hosszú lenne a Facebookkal kapcsolatos balhékat, hiszen az elmúlt időszakban rengeteg hibára és turpisságra derült fény, amelyek miatt folyamatosan bírálták őket. Úgy látszik, hogy Amerikában ez még inkább igaz, és rengetegen döntenek az oldal elhagyása mellett.

A Pew Research Center legfrissebb kutatása szerint az amerikai felhasználók mintegy negyede törölte mobiljáról a Facebook alkalmazását. Ez persze nem ugyanaz, mintha a profiljukat törölték volna, ám mivel a legtöbben mobilról használják a közösségi oldalt, így már ez is komoly veszteség a számukra.

A statisztikák azt is alátámasztják, hogy főleg a fiatalok sokalltak be, hiszen a 18-29 éves korosztály 44%-a döntött az app eltávolítása mellett. Az idősebbek egyelőre még kitartóbbak, mivel a 65 év felettiek mindössze 12%-a próbál szabadulni a Facebooktól. Szívesen megnéznénk egy hazai statisztikát is, ám gyanítjuk, hogy itthon még nem ilyen vészes a helyzet.

Felmerül tehát a kérdés, hogy hogyan tovább. Vajon csak átmeneti ez a jelenség, vagy folyamatosan csökken majd a felhasználók száma? Ez még a jövő zenéje, de Zuckerbergék egyelőre a szolgáltatások bővítése mellett tették le a voksukat. A napokban már mi is beszámoltunk róla, hogy egy pénzküldő funkción dolgoznak, de nem igazán látjuk azt, hogy ezzel nyernék majd vissza az emberek bizalmát.

Forrás. 24.hu

Szólj hozzá