Hatalmas balhé lett a Google Maps legújabb funkciójából

A Google egy új funkciót tesztelt a múlt héten, ami kísérleti jelleggel az iOS-es Google Maps-en volt elérhető a felhasználók egy részénél.

A mostani trendeknek megfelelően az egészséges életmódot szerette volna terjeszteni a felhasználóknál, még hozzá nagyon egyszerű módon. Az applikáció felhasználóinak minden útvonal mellé megjelenítette, hogy amennyiben az adott távolságot gyalog tennék meg, akkor mennyi kalóriát égetnének el – mindezt minimuffinokkal szemléltetve.

Nagyjából így nézett ki a dolog:

Ezt annyit tesz, hogy “ezzel a sétával nagyjából 1823 kalóriát égetnél el – ez majdnem 17 minimuffin“.

Ezután az internetet elárasztották a felháborodott felhasználók, és olyan dolgokba kötöttek bele, hogy mennyire tiszteletlen ez a mozgássérültekkel, vagy éppen az étkezési zavarokkal küzdőkkel szemben.

Azt is neheztelték, hogy a funkciót nem lehetett kikapcsolni, emellett pedig nem volt hiteles, mivel semmilyen felhasználói adatot nem kért (súly,magasság stb.), ezek nélkül pedig nem lehet pontos eredményt kapni.

A Google persze azonnal eltávolította minimuffinokat, és inaktiválta a szolgáltatást. Nem lenne egyébként ezzel gond, de akit ez érdekel, annak már úgyis van okosórája, amit erre a célra használ. Akinek pedig erre nincsen igénye, azt bizony jobb nem zargatni efféle dolgokkal.

Forrás: TheVerge

Szólj hozzá