Hivatalos: bezár az LG mobilos üzletága

Már egy jóideje hallani arról, hogy bezárhatja a mobilos részlegét LG, ám sokáig reménykedtünk benne, hogy ez nem történik majd meg, Sajnos azonban most hivatalosan is megerősítették a hírt, így elbúcsúzhatunk az LG mobilkészülékeitől.

Már hetek óta hallani arról, hogy egy olyan vevőt keres az LG, akik esetleg tovább vinné a mobilos részlegüket, ami arra engedett következtetni, hogy elengedték a dolgot, és már nem terveznek ezzel a piaccal. Mivel az eladás komoly kérő hiányában megvalósult, így sajnos nem maradt mást választásuk, mint bezárni a 6 éve veszteséget termelő üzletágukat.

Végül egy hivatalos közleményben tudatták a szomorú hírt, azaz a bezárás tényét. Ezzel pedig bizonyossá vált, hogy nem érkezik több LG mobil, így sajnos a korábban látott feltekerhető készülékük sem kerül majd forgalomba. A jelenleg kapható modellek még a készlet erejéig elérhetőek lesznek, így a gyorsabbak még beszerezhetik az LG Wing vagy LG Velvet mobilokat.

Akinek jelenleg is LG mobilja van, annak nincs oka pánikra, hiszen mind szoftveresen, mind pedig az garanciálisan felmerülő problémákkal kapcsolatban eleget tesz majd kötelezettségeinek a cég. Ezzel kapcsolatban egy külön FAQ-t is létrehoztak az oldalukon, amelyet az alábbi linken érhettek el magyar nyelven.

Búcsúzhatunk tehát az LG mobiltelefonoktól, ám szerencsére akad azért jó hír is, hiszen néhány napja jelentették be, hogy végre kis hazánkba is elérhetővé válnak az LG gram névre hallgató laptopjai. Emellett pedig a TV vásárlás esetén is biztosan találkoztok majd velük, hiszen minden árkategóriában ott vannak, a prémium TV-k esetében pedig az egyik legjobb választásnak számítanak az általuk forgalmazott OLED modellek.

Forrás: LG

Szólj hozzá