Hivatalos: Megvan az iPhone 12 széria bemutatójának időpontja

A szeptemberi Apple eseményen ezúttal nem kaptunk új mobilokat, ám szerencsére nem kell sokáig várni, hiszen már jövő héten megismerhetjük majd az idei felhozatalt.

Az Apple végre hivatalosan is elárulta az iPhone 12 széria bemutatójának időpontját, amely október 13-án, szerda este 21:00-kor lesz esedékes. Az idei eseményhez a “Hi, Speed.” jelmondatot választották, amellyel minden bizonnyal az Apple által fejlesztett A14-es chip sebességére utal.

A csúszás természetesen nem a véletlen műve, hiszen a koronavírus okozta járvány komoly problémát okozott az alkatrészek beszerzésében. Emiatt a 120 Hz-es képfrissítésről is le kell mondanunk az idei széria esetében, hiszen a pletykák szerint az Apple nem tudta beszerezni az ehhez szükséges IC-ket.

Szerencsére azonban bőven kapunk fejlesztést, hiszen a hardver is erősebb lesz az előző generációkban találhatónál, és az 5G támogatás is bekerül a repertoárba. A dizájn is komoly ráncfelvarrást kap majd, ráadásul idén 4 készüléket is bemutat majd az Apple.

Néhány napja már a készülékek ára is kiderült, és ezek alapján nem sokat drágul majd az iPhone 12 széria a tavalyihoz képest. Persze ez annak is köszönhető, hogy állítólag nem csak a fülhallgatót, de a töltéshez szükséges adaptert is kihagyják majd a készülékek dobozából. Az egy hét múlva tartandó esetményt egyébként

Forrás: Apple

 

Szólj hozzá