Itt van néhány TV-okosító, hogy ne a plafont bámuld!

Mielőtt vastag rétegekben belepne a dögunalom, azt javasoljuk Nektek kapcsoljátok be a tévét, és nézzetek meg, mi lesz a mai műsor? Mi, semmi csak állandóan a reklám? Na ezen gyorsan tudunk segíteni, egy megfelelő TV-box segítségével, ami számos új funkciót, szórakozási lehetőséget ad még egy aránylag elavult televízió készülék mellé is. Hadd mutassunk be három kiváló eszközt, amivel többé nem szorultok rá a kereskedelmi tévék unalmas és reklámokkal telített műsorára!

Nincs is annál “jobb”, mint amikor van egy 200 csatornás kábel TV előfizetés és csak váltogatsz, és váltogatsz, de egy értelmes program nincs, ha meg mégis akad, öt percen belül jön a reklám, és vége a szórakozásnak. De ha mondjuk volna egy FlowFon F1 TV-okosítód, akkor máris több lehetőséged lenne az esti szórakozásra, hiszen ez a készülék támogatja a nagy felbontású videók lejátszását, és elég jó vas van benne ahhoz, hogy némileg még egy konzolt is kiváltson. Ne gondoljatok nagy dolgokra, de ha mondjuk van egy vezeték nélküli kontrollered, azt simán rá lehet dugni erre a készülékre, és bizony akadnak szép számmal olyan Android operációs rendszerű játékok, amik ezen a gépen is simán elfutnak. Hogy a működés tökéletesen gördülékeny legyen az Allwinner négymagos lapkája mellé 4 GB RAM, valamint 32 GB, bővíthető háttértár került, így bőven lesz hely a lokális tárolású médiafájloknak, zenéknek, játékoknak is. A készülék tökéletesen naprakész, mivel Android 9.0 Pie operációs rendszert, illetve annak televízióra szabott változatát futtatja. A folyamatos, és teljesen akadásoktól mentes vezeték nélküli kapcsolatok érdekében a gyártó nem sajnált egy kétcsatornás WiFi modult szerelni a burkolat alá, de a Bluetooth 4.1 modemnek is jó használt látjuk majd. A FlowFon F1 TV-okosító alapesetben sem egy drága jószág, de a 10905 Ft-os áron a GBCNFWF1 kuponnal még tovább lehet mérsékelni.

A Mecool KM3 egy régi kedves ismerős, már volt hozzá szerencsétek lapunk hasábjain is. E sorok írójának is pontosan ugyanilyen készülék található a 4K felbontású Sony TV alatt, és meg kell hagyni, nagy megelégedettséggel használja. Ennek több oka is van, az egyik a naprakész operációs rendszer, ami jelen esetben ugyebár Android 9 Pie, vagyis jobban mondva annak egy televízióra optimalizált verziója, de a Sideload Launcher nevű alkalmazás segítségével kvázi bármilyen applikációt elfuttat, nemcsak azokat, amiket a tévés rendszerre készítettek. Különös módon ez az alkalmazás már gyárilag rajta van az eszközön. A masina belsejében egy négymagos Armlogic processzor dolgozik, mégpedig 4 GB RAM, valamint 64 GB belső tárhely mellett, utóbbit számos módon lehet bővíteni, micro SD kártya, külső HDD, és egyéb opciók is léteznek. Tapasztalatból mondom, hogy ezzel a vassal még játszani is lehet, van egy vezeték nélküli kontroller a birtokomban, aztán mehetnek is a támogatott játékok. Persze tudom te filmezni akarsz, nos ez esetben sem kell aggódni, a 4K felbontású felvételeket simán lejátssza ez az eszköz, legyen az helyi tárolású, akár stream. A Mecool KM3 most mindössze 22 116 Ft os áron kapható a GearBest webáruházában, de ha használod a GBCNMEKM3 kupont akkor ez az összeg még kevesebb lehet. Én úgy gondolom ez a készülék simán kielégíti a legtöbb felhasználó igényét, és Android operációs rendszert futtató mini számítógépként is megállja a helyét. Nekem bevált.

A Beelink GT-King szintén nem először szerepel nálunk, ez a készülék a tv-box világ felsőbb kategóriájában foglal helyet, bivalyerős processzorral, 4 GB RAM-mal, és 64 GB belső tárhellyel. Az Armlogic S922X lapkakészlet 6 maggal dolgozik, és rengeteg nyers erővel bír. Ezzel a vassal az amúgy TV-okosítók esetében kevésbé lényeges multitasking is lehetséges, ha az ember nagyon elvetemült, rádug egy billentyűzetet, no meg egeret és lehet dolgozni is vele, ha nagyon muszáj, legalábbis a hardveren nem fog múlni. Persze ezt az eszközt elsődlegesen szórakozásra tervezték, és annak minden feltétele adott lesz, hiszen a készülék csont nélkül futtatja a 4K felbontású tartalmakat, az Android 9 operációs rendszer révén pedig hozzáférhetővé teszi a legújabb és legaktuálisabb alkalmazásokat. A kétcsatornás WiFi modulnak köszönhetően folyamatos lesz a jelátvitel, a rengeteg csatlakozóval pedig szinte bármilyen perifériát összeköthetünk ezzel a szerkezettel. Bővebb ismertetőért ajánljuk a korábbi cikkünket, vagy a lenti linkek valamelyikét. A Beelink GT-King most mindössze 33 024 forintos áron rendelhető a GearBest webáruházából, de a GBCNGTKING kuponnal elérhetővé válik némi kedvezmény.

Forrás: GearBest

Szólj hozzá