Korai hírek a 2019-es iPhone szériáról

Valószínűleg 2019-ben is szeptemberig kell várnunk az idei modellek bemutatására, áms addig folyamatosan szivárognak majd ki a részletek, amelyekről továbbra is igyekszünk beszámolni nektek.

Idén három típus érkezett, és bár az előzetes felmérések mind pozitív eredményt jósoltak, a fogadtatás még sem volt annyira jó. Sem az iPhone Xs, sem az iPhone Xs Max, de még az olcsóbb készüléknek beharangozott iPhone Xr sem fogy jól, emiatt pedig még a vezetőségnek is magyarázkodnia kellett. A világ legértékesebb vállalatainak listáján is visszaesett a negyedik helyre a cupertinói cég, pedig néhány hónapja még az első helyen voltak.

Így tehát most az a nagy kérdés, hogy ki tud-e lábalni a gödörből az Apple. Ehhez persze olyan kell mutatniuk, amivel visszanyerik a vásárlók bizalmát, és sokkal jobb eladásokat produkálnak az ideinél. Éppen ezért érdekes a Wall Street Journal friss jelentése, miszerint idén is három modell érkezik majd.

Ezek a 2018-as széria utódjainak tekinthetőek, és az infók szerint a kamerák terén történik majd nagyobb előrelépés, mivel egy nagylátószögű optika is került majd a mobilokra, ahogy azt a konkurenciánál (Huawei Mate 20 Pro, LG V40) már láthattuk. Ezen felül már az olcsóbb modell sem LCD kijelzőt kap, így pedig a következőképpen alakulhat a paletta:

  • iPhone XI Max – OLED kijelző, tripla kamera
  • iPhone XI –  OLED kijelző, duál kamera
  • iPhone XR 2019 – OLED kijelző, duál kamera

Hogy ez elég lesz-e a jobb eredményekhez, az erősen kérdéses. Hiszen ha az olcsóbb modell is OLED kijelzőt kap, az valószínűleg az árán is meglátszik majd, pedig már idén is 299.990 Ft-on nyitott ez a típus.

Egybehangzó vélemények szerint egy kicsit csökkenteniük kéne az árakon, hiszen még maga Tim Cook is belátta, hogy a kínai gyártókkal egyre nehezebb versenyezni, mivel hihetetlen árakon kínálnak prémium termékeket. Nyílt levelében még azt is említette, hogy sokan inkább aksit cseréltetnek a készülékeikben, mint hogy egy új mobilt vennének több százezer forintért. Ez azt is mutatja, hogy mostanra már a régebbi készülékek esetében sincs probléma a sebességgel, így a gyorsabb hardver már nem annyira vonzó.

Ebből következik, hogy az árcédulán kellene egy kicsit csökkenteniük, amire szerintünk van is némi esély. A legfrissebb hírek is arról szólnak, hogy Kínában már az új széria árán is vágtak egy jókorát, hogy ezzel is növeljék az eladásaikat, ez pedig további árcsökkentést vetíthet előre.

Forrás: PhoneArena

Szólj hozzá