Magyarországon a legdrágább az új iPhone

Nemrég jelentették be az iPhone X-et (valamint az elég unalmasra sikerült iPhone 8-akat), és mindenkit megdöbbentett az árazása, de ehhez az is hozzátartozik, hogy Magyarországon kívül mindenhol olcsóbban lehet majd hozzájutni.

Az Apple kedden este leleplezte az új készüléket, amely mellett egyszerűen senki nem tud szó nélkül elmenni. Az ellentábor a mémeket gyártja, és jól szórakozik, mint ahogy azt már mi is megírtuk ebben a cikkben.

Sokan viszont alig várják, hogy rátegyék mancsukat az új készülékre, hiszen számukra egy igazi kuriózum az új “keret nélküli” iPhone változat, ám van egy rossz hírünk. Itthon sajnos jóval drágábban lehet hozzájutni a csodatelefonhoz, mint külföldön.

A következő térképen színekkel jelölik, hogy hol mennyibe kerül a 64 GB-os iPhone X. Az árakat egységesen angol fontba váltották, az összehasonlítás miatt.

A hírek szerint Angliában elég nagy felháborodást váltott ki az, hogy közel 32%-kal többe kerül a telefon mint az Egyesült Államokban, és a 999 dollár helyett (~262.600 Ft), nekik 999 fontot (~347.500 Ft-ot) kell fizetniük. A Telegraph angol szaksajtó azon is megdöbbent, hogy Magyarországon még ennél is drágább, 379.990 Ft a készülék ára.

A legolcsóbban egyébként az Egyesült Államokban és Japánban (~268.000 Ft) lehet hozzájutni az iPhone X-hez, bár ehhez hozzátartozik, hogy Amerikában államonként eltérhet az adó, így azt nem rakták a kalkulált árba.

A következő táblázatban országonként látjuk az árakat (angol fontban), és sajnos nem meglepő, hogy mindhárom frissen bejelentett iPhone nálunk a legdrágább az egész világon.

 

Mindazonáltal biztosra vesszük, hogy ez sem ijeszti el az iOS-t kedvelő felhasználókat, és akik megtehetik, azok meg is fogják vásárolni az újabb változatot, hiszen valóban egy remek készüléket rakott le az asztalra az Apple.

Ez is érdekelhet:

Forrás: Telegraph

Szólj hozzá