Mégsem jönnek idén a hajlítható Samsung telefonok

Egy előző cikkünkben írtunk arról, hogy beharangozták, hogy idén jöhetnek a hajlítható Samsung mobilok. A jelenlegi helyzet azonban az, hogy a cég hivatalosan is közölte, hogy még várnunk kell az új technológiára több okból kifolyólag is.

A megjelenítők gyártásáért felelős Samsung Display főmérnöke, Kim Tae-Woong azt nyilatkozta, hogy feltűnően jól fogynak a keret nélküli kijelzők, indokolatlan volna egy teljesen új technológia debütálását elkapkodni, ha nem is feltétlenül szükséges. Szerinte a hajlított kijelzős mobilok stabil kivitelezése 2019-ig biztosan elhúzódik majd. Mint azt az elemzők is megerősítették, a kávamentes képernyők valóban nagy profitot termelnek a vállalatnak. Valószínűleg úgy tekintenek a folyamatban lévő fejlesztésre, mint amolyan aduászra, amit bármikor előhúzhatnak, ha a mostani módszer már nem lesz elég nyereséges.

Ez eddig csak az egyik probléma. Kim szerint az új technológia még csak gyerekcipőben jár, s jelen vannak még olyan technikai vakfoltok, amiket precízen ki kell küszöbölni. Valószínű, hogy a körülbelül két év múlva debütáló hajlítható telefonok is csak egyfelé lesznek hajthatóak. A több irányba is tekergethető mobilok pedig még később várhatóak.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá