Megvan mikor érkezik Nintendo Switch-re az új Life Is Strange játék

Azt eddig is tudni lehetett, hogy a Square Enix a Nintendo hibrid konzoljára is kiadja az új Life Is Strange játékot, a True Colors-t, de eddig nem említettek hivatalos premier dátumot. Most végre nyilvánosságra hozták, mikor örülhetünk az újdonságnak, amit a többi rendszeren játszók már szeptember óta nyüstölhetnek.

Egy nemrégiben publikált tweetben tudatták a nagyérdeművel és a Nintendo Switch játékosokkal, hogy a Life Is Strange: True Colors december 7-én jelenik meg hordozható/hibrid rendszerre. A játékból egyelőre nem lesz fizikai kiadás, de gondoltak azokra is, akik kézzelfogható módon szeretnék birtokba venni a címet, nekik viszont egészen 2022 február 25-ig kell várniuk.

A Life Is Strange sorozat legutóbbi epizódja szeptember 10-én debütált a legnagyobb platformokra, a cím elérhető Xboxon, PS-en és PC-n, ám közvetlenül a megjelenés előtt a fejlesztést végző Deck Nine tudatta mindenkivel, hogy a Switch verzió nem érkezik meg a többi kiadással együtt.

Vélhetően idő kellett nekik arra, hogy a Switch visszafogott hardverére optimalizálhassák a játékot. A Nintendo Switch belsejében szolgálatot teljesítő vas nagyjából hat éves, egyre nehezebben bír lépést tartani a harmadik felek által fejlesztett AAA címekkel, így ha extra munka volt a halasztás hátterében, akkor érthető a fejlesztők döntése.

Maga a True Colors a szakma és a játékosok szerint is egy jól sikerült darab lett, forrásunk az IGN például 10-ből 9-cet adott az újdonságra, nekem sajnos még nem volt szerencsém kipróbálni, de ami késik jön. Amúgy a játék egy előzmény DLC-t is kapott, ami a True Colors történései előtti évet mutatja be, ezt szeptember 30-án jelentették meg, a kiegészítő a Wavelengths névre hallgat. Lényeg a lényeg: ha beéred az eShop-os verzióval, még az idén belevetheted magad a Life Is Strange: True Colors-ba, Nintendo Switch-en.

Forrás: IGN

Szólj hozzá