Fordult a kocka, mindenki a Samsungot akarja másolni!?

A Samsung és az Apple kétségkívül a két – egymás számára – legnagyobb konkurens vállalat, ami eddig is sok feszültséget okozott mindkét oldalon. Ezek az összetűzések odáig fajultak, hogy az ügyek sokszor a bíróságon kötöttek ki. Korábban az volt a közvélekedés, hogy a Samsung másolja az Apple-t, most azonban fordulhat a kocka.

Nagyon úgy tűnik, hogy változott a helyzet, hiszen a hírek szerint a Google és az Apple is a Samsungról másol. A legjobb példa erre a két oldalra lehajló kijelző. Az új képernyőtípus a Galaxy S6 Edge-ben debütált még 2015-ben, s mivel óriási sikert aratott, a Galaxy S7 Edge is megkapta az újítást. Idén újabb jelentős lépést tett a Samsung, hiszen a Galaxy S8-nak már nincs is egyenes kijelzős változata, és így az “Edge” jelző is értelmét vesztette.

iPhone 8 koncepció

Eljutottunk oda, hogy egyre több a pletyka, miszerint a Google és az Apple is hajlított kijelzőt használna a következő csúcskészüléke esetében. Utóbbi ráadásul a jubileumi mobiljába minden bizonnyal Samsung OLED paneleket fog szerelni, ahogy azt már régebben meg is írtuk nektek. A Pixel következő szériája is lehet, hogy hasonló ívelt OLED megjelenítőket kap, de ezeket az LG biztosíthatja.

Pixel 2 koncepció

Az Apple és a Google csúcskészüléke is az év második felében jelenik meg, tehát az olvasottakat érdemes azért némi fenntartással kezelni.

Forrás: HasználtAlmaBusinessInsider

Szólj hozzá