Nagyobb aksival jöhetnek a Samsung Galaxy Watch 5 okosórák

Az okosórák és az okostelefonok közös technológiai rákfenéje az üzemidő, és ameddig nincs forradalmi áttörés az akkumulátorok technológiájában, addig marad a szoftveres és egyéb optimalizáció, illetve a kapacitás növelése. Ez utóbbi például  megtörtént a Samsung Galaxy Watch 4 44 mm-es verziójának esetében, ám a 40 mm-es modell telepét nem növelték. A legújabb értesülések szerint a következő generációnál mindkét készülék nagyobb akkumulátort fog kapni.

Az új hírek a Safety Korea jóvoltából láttak napvilágot, állításuk szerint a Samsung mindkét idén érkező prémium okosórája esetében növelni fogja az akkumulátor kapacitást. Mielőtt bárki forradalmi dolgokra gondolna, ez csupán egy apró növelés lesz, az egy hétig üzemelő, funkciókkal durván megpakolt okosórák ideje még nem jött el, és nem is a Samsung Galaxy Watch 5 órákkal fog. A Samsung Galaxy Watch 5 40 mm-es verziója egy 276 mAh kapacitású telepet fog kapni, ami valóban előrelépés a korábbi 247 mAh-s kapacitásról. A másik modell, vagyis a 44 mm-es, egy 397 mAh kapacitású akkumulátorral lesz felszerelve, ami 36 mAh-val nagyobb, mint amekkora a jelenlegi generációban van. Ezek az adatok kizárólag az alapmodellekre érvényesek, lehetnek további változatok és egyéb kiadások, amelyek esetében eltérhet az akkumulátorok mérete.

Persze az üzemidő nem feltétlenül a telepek méretétől függ, a hardver hatékonysága és a szoftver is fontos szerepet játszik abban, hogy az minél hosszabb legyen. A Samsung Galaxy Watch 4 készülékek belsejében egy Exynos W920 lapkakészlet teljesített szolgálatot, ami jóval hatékonyabb volt, mint az elődben szolgálatot teljesítő Exynos 9110. Cseppet sem meglepő ez, hiszen előbbi egy 5, utóbbi pedig egy 10 nanométeres chip volt. Arra nem érdemes számítani, hogy sokkal hatékonyabb lapka kerül az új Samsung órák belsejébe, mivel a 4 nanométeres gyártósorok már most is teljes kapacitással dolgoznak, vélhetően ismét valamilyen 5 nanométeres megoldás hajtja majd az új órákat is.

Jelenleg nem tudni sokat a Samsung Galaxy Watch 5 órákról de azt beszélik, hogy a koreai gyártó hőmérő funkciót szeretne a készülékekbe integrálni, amely képes volna mérni a felhasználó hőmérsékletét. Ez hasznos lehetne a fertőzések korai felismerésében, illetve az ovulációs ciklusok nyomon követése során. A Samsung Galaxy Watch 5 órákat az idei év második felében fogják bemutatni, így addig még biztosan fogunk hallani róluk további érdekességeket is.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá