Nem igazán viselik jól a játékot az iPhone 12-es készülékek

Az iPhone 12-es mobilok mind külsőleg, mind pedig hardveres téren komoly ráncfelvarráson estek át, ám ennek ellenére nem lehetünk maradéktalanul elégedettek, hiszen a korai tesztek egy eléggé aggasztó problémára világítanak rá.

A múltkor már olvashattatok róla, hogy az iPhone 12 Mini akkumulátor meglehetősen visszafogott használati idővel rendelkezik, és bizony komoly használat mellett már az egy napos üzemidő is gondot okozhat neki. Amire viszont nem számítottunk, hogy ez a veszély a többi modellnél is fennáll, pláne ha szeretünk játszani a készülékünkön.

Több teszt is befutott, amely alapján a böngészés és a videónézés terén sem akad gond, amely valószínűleg annak köszönhető, hogy amennyiben nincs rá szükség, akkor a rendszer szépen visszaveszi az A14-es chip órajelét. A játékok esetében azonban van valamilyen probléma, és egészen hihetetlenül merülnek az iPhone 12-es széria tagjai.

A fenti táblázatból jól látszik, hogy egyes 3D-s játékok (például a Minecraft) iszonyatosan merítik az új iPhone-okat. Még a 3.687 mAh-s aksival rendelkező iPhone 12 Pro Max is csak 3 óra és 20 percen keresztül tartott ki, pedig a tavaly megjelent iPhone 11 Pro Max és a komolyabb androidos mobilok is 7-9 órán át bírták a strapát.

Érdemes megjegyezni, hogy nem minden játék érintett a dologban. Az is elképzelhető, hogy a kiadók, vagy esetleg az Apple hamarosan orvosolja a problémát, ám erről egyelőre nincs hír. Aki az új iPhone széria egyik tagja mellett teszi le a voksot, az valószínűleg minden más téren elégedett lesz a készülékével, hiszen kifejezetten jól sikerültek a mobilok. Ezzel a problémával azonban érdemes tisztában lenni, hiszen ha a kedvenc játékunk néhány óra alatt lemeríti a mobilunkat, az bizony eléggé megkeserítheti a dolgot.

Forrás: AndroidAuthority

 

Szólj hozzá