PC élmény a Galaxy S8-cal? Igen! Itt az új DeX dokkoló

Az egyik napokban megjelent cikkünkben írtuk, hogy Evan Blass több eszköz árát is elárulta, nem csak a Galaxy S8-ét. Bizony, március 29-én a zászlóshajón kívül még egy VR szemüveget, egy 360°-os kamerát, és végül – talán a legérdekesebbet – a DeX nevű dokkolót is bemutatja a Samsung.

Minek is a rövidítése a Dex? Nem másnak, mint a Desktop Experience-nek. Ahogy a névből is sejthető, a dokkoló célja az, hogy egy asztali számítógéphez hasonló élményt nyújtson. Beleállítjuk a telefont ebbe a kütyübe, amihez egy USB-C típusú csatlakozón keresztül kapcsolódik, és köthetünk hozzá perifériákat. Ha minden igaz, a Samsung munkaállomásán 2 db USB 2.0 aljzat lesz, így egy egér és egy billentyűzet bármikor csatlakoztatható.

Megtalálható lesz rajta egy HDMI kimenet is, mely 4K-s felbontású jelet tud továbbítani 30fps sebességgel, tehát egy TV-t is nyugodtan ráköthetünk, ha akarunk. Természetesen ez azért erőforrást igénylő dolog, azonban nem kell félnünk, hiszen a Galaxy S8 hátlapját egy ventilátor fújja, így a túlmelegedéstől sem kell tartanunk. Meglepő, de a szerkezet ára igencsak reálisan alakul, mindössze 150€-ra (kb. 45.000 Ft) kóstálják. Nagyon kíváncsiak vagyunk, hiszen ilyet ritkán látni, jól működő változatot pedig még kevésbé. Ha további érdekes cikkeket olvasnál a Samsung Galaxy S8-ról, itt megteheted!

Forrás: PhoneArena

Szólj hozzá