Reakciókkal és említésekkel bővül a Facebook Messenger

Már régebben is írtunk róla, hogy a Messengerben feltűnhet a “Dislike” gomb reakciók formájában. Most azonban már biztos, hogy a következő frissítés része lesz, ami várhatólag napokon belül megérkezik világszerte. Szerencsére mind iOS-en, mind Androidon elérhetőek lesznek az új funkciók.

A reakciókat akképpen lehet elérni, hogy hosszan rákattintunk az üzenetre ami felett ugyanúgy megjelennek az emoticon-ok, mint a Facebook-on. Ezekből hetet kapunk: szeret, nevet, csodálkozik, szomorú, mérges, igen és nem. Két utóbbi “Like”-ként és “Dislike”-ként is funkcionál, tulajdonképpen. A reakciót kapott üzeneteknél megnézhetjük, hogy melyik emoji-ból mennyit kapott, illetve hogy ki hogyan reagált. Legnagyobb haszna talán a konferenciabeszélgetéseknél lesz.

A másik új funkció a “Mentions” nevet kapta, ami “említések”-et jelent. a lényege annyi lesz, hogy ha egy “@” után beírjuk valaki nevét, megjelölhetjük a beszélgetésben. Hogy pontosan mire is lesz jó, és mennyire lesz hasznos, az néhány nap múlva kiderül, ha megérkezett a frissítés hozzánk is.

Forrás: Facebook

Szólj hozzá