Rövid demonstrációt tartott a Sony a PlayStation 5-ről

A következő konzolgeneráció újfent hatalmas előrelépéseket fog tartalmazni az elődökhöz képest. Ezt a Sony most egy kisebb bemutatón is szemléltette, és egy-két érdekes infót is elárultak.

A kiszivárgott anyagon a Sony soron következő konzoljának a főbb tulajdonságait láthatjuk, Ezeken sajnos konkrétumokat még nem igazán találunk, de a 8K felbontás, a 3D audio és a Ray Tracing azonban újfent megerősítést nyert.

Egy rövid videót is láthatunk, amelyen a PlayStation 5 töltési sebességét szemléltetik, ami az SSD-nek köszönhetően eszméletlenül lerövidül majd. A Spider Man volt a tesztalany, és amíg a PS4 Prón 8 másodperc alatt töltött be a játék, addig az új konzolon ehhez mindössze 1 másodpercre volt szüksége.

A Sony természetesen újfent megemlítette a Microsofttal való társulását, amelynek fő célja egy felhő alapú játékos platform közös fejlesztése. Azt is megemlítették, hogy a következő konzol képest lesz futtatni a PS4 játékokat is, így megkönnyítve az átállást. Sajnos azonban ez még jócskán odébb van, hiszen csak 2020 második felében várható a Sony új konzolja.

A PlayStation Now mostanra már 700.000 előfizetővel rendelkezik, és a Sony további növekedésre számít. Ebben nagy szerepe lehet a PS4 Remote Play appnak, melynek segítségével akár PC, Mac, Android és iOS rendszereken is lehetőségünk van játszani kedvenc játékainkkal.

Forrás: FlatpanelsHD

Szólj hozzá