Szoftveres hibák miatt halasztják az Apple kevert valóság headsetét

Ming-Chi Kuo egy híres tajvani elemző és szakértő, specializációja az Apple termékei, és gyakran publikál előrejelzéseket, információkat az új almás termékekről. Ming-Chi Kuo  nemrég frissítést adott az Apple kevert valóság headsetéről, és sajnálatos módon azt kell közölnie, hogy az eszköz valószínűleg késni fog, és csak az iPhone 15 sorozattal együtt kerül majd piacra, szeptemberben.

Kuo magyarázata szerint a headset szoftveres problémákkal küzd, és egyre kisebb az esélye annak, hogy a tervezett tavaszi megjelenés megvalósul. Bár a szoftverproblémák természetéről nincsenek konkrétumok, úgy tűnik, hogy a pletykák szerint az eredetileg a WWDC-re időzített megjelenés egyelőre kevésbé valószínű.

Az Apple várhatóan a kínai Luxshare ICT-t választja ki, hogy a kevert valóság headset összeállításában a fő gyártói partnere legyen. A tömeggyártás előreláthatólag az idei év első felében kezdődik. A legújabb hírek szerint az Apple a headsetét “Reality Pro” néven dobja majd piacra. A készülék saját, xrOS elnevezésű operációs rendszert fog futtatni, és a Bloomberg-es Mark Gurman szerint akár 3000 dollárt is elkérhetnek érte. Át se merjük váltani forintra – 1 080 300 körül van a jelenlegi árfolyamok mellett…

Kuo előzetes részleteket osztott meg az Apple második generációs headsetéről is, amely állítólag 2025-ben debütál. A headset két változatban lesz elérhető – kapunk egy megfizethetőbb verziót, amelyet a Foxconn gyárt, és egy magasabb kategóriás modellt, amelyet újra a Luxshare ICT fog összeszerelni.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá