Újabb hajlított mobilon dolgozhat a Samsung

Az összehajtható mobilokkal ezidáig meggyűlt a gyártók baja, és még a Samsungnak sem sikerült piacra dobni a Galaxy Fold-ot, ám ez nem szegi kedvüket a további fejlesztésektől, és cikkünk alanya is érdekes projektnek tűnik.

A Samsung és a Huawei első hajlítható mobiljának dizájnja némileg hasonlónak tánik, és pont ezért volt érdekes a Motorola RAZR külseje, mert az jóval praktikusabbnak tűnhet a hétköznapok folyamán. Ez a fajta készülék kihajtogatva sem lenne tablet méretű, összehajtva pedig egészen apró helyet foglal.

Ez követheti a Samsung is, hiszen a WIPO (Szellemi Tulajdonjog Világszervezete) által publikált tervek egy ilyen mobilról szólnak. A horizontálisan összehajtható mobil már-már a régi flipes készülékek világán idézi, ám ennél azért jóval modernebb megoldást kapnánk.

A rajzok alapján kétféle módon is összehajthatjuk a telefont. Az egyik állásban teljesen szimetrikusan, míg a másik helyzetben kissé eltolva használható, így szelfikameraként funkcionálna a hátsó modul, a kijelző látható részén pedig továbbra is használhatjuk a készüléket. A Lets Go Digital már le is modellezte, hogy hogyan is nézne ki ez a gyakorlatban, és a látvány magáért beszél.

Az ő grafikájuk alapján akár úgy is összehajthatjuk a kütyüt, hogy a kijelző belülre kerüljön, így pedig bizonyára jóval kevésbé lenne sérülékeny a mindennapok folyamán. Kíváncsian várjuk, hogy tényleg ez lesz-e a következő hajlítható mobilja a Samsungnak, vagy csak egy újabb tervről van-e szó, amely végül a süllyesztőben végzi.

Forrás: GSMArena

 

 

Szólj hozzá