Eldőlt a Windows mobilok sorsa

Ahogy azt már sejteni lehetett, úgy látszik lezárul egy korszak, és feladja a Microsoft a mobil platform fejlesztését.

Az Android és iOS mellett eddig sem kapott túl nagy figyelmet a Microsoft mobilra fejlesztett rendszere, ennek ellenére a mai napig sokan használják azt. A legtöbb kritika azért érte, mert túl kevés volt rá az alkalmazás. Szinte mindenki a másik két platformra fejlesztett, mivel ott több felhasználót tudtak elérni.

A Microsoft most bejelentette hogy a Windows Phone 8.1 támogatás megszűnik, és ha ez még nem lenne elég, a Windows 10 mobilplatformját sem fejlesztik tovább. Innentől nem fog megjelenni új készülék ezzel a rendszerrel, és újításokat sem fejlesztenek többé hozzá. A Microsoft Windows 10 részlegének elnöke, Joe Belfiore volt a rossz hír hozója, és Twitteren hozta nyilvánosságra az információt.

https://twitter.com/joebelfiore/status/917071399541391360

A tweet szerint biztonsági frissítések és buxfixek érkezhetnek még, de új funkciók és hardverek fejlesztésére innentől nem fókuszálnak. Várható volt, hiszen a Microsoft már egy ideje háttérbe szorította a mobilos üzletágát, és folyamatosan építette le ezt a részleget. Több ezer alkalmazottat bocsátottak el, illetve megváltak a Nokiától is.

Egy másik üzenetben leírja a bukás okát is. Véleménye szerint a fejlesztők sosem álltak igazán a rendszer mögé. Nem igazán találtak partnert az együttműködéshez, mivel a platformnak nem volt elegendő felhasználója, így a cégek sem invesztáltak elég pénzt a fejlesztésre.

Innentől a Microsoft arra összpontosít majd, hogy a PC-k és a mobilok közötti határ eltűnjön, és első próbálkozásuk az Edge böngésző kiadása Androidra és iOS-re.

forrás: Gsmarena

Szólj hozzá