Meglepetés az első negyedév sikerkészülékei között

Megérkeztek a 2017-es év első negyedévének okostelefon-eladási eredményei, amelyek bizonyos szempontból kevés, más aspektusból azonban igencsak komoly meglepetéseket is tartalmaznak, ha az első öt legnépszerűbb készüléket vizsgáljuk. 

Azt már első ránézésre is kijelenthetjük az adatokat böngészve, hogy az okostelefonok térhódítása tovább folytatja szárnyalását. Az idei év első mérési időszakában, amely januártól márciusig datálódott, több mint 353 millió új készülék talált gazdára világszerte, ami jó 20 millióval meghaladja a tavalyi, ezen vizsgálati időben feljegyzett számokat.

Oppo R9s

A táblázatok külön kiemelik a negyedév öt legkeresettebb készülékét. Az élen nagy meglepetés nincs, ugyanis az Apple aktuális csúcstelefonjai tanyáznak az első két helyen. A harmadik helyen találhatjuk azt az androidos modellt, amely a legkelendőbb volt 2017 első három hónapjában. Itt azonban nem feltétlenül a vélt papírformát láthatjuk. A legtöbb ember valószínűleg azt gondolná, hogy az almás cég nagy riválisa, a Samsung foglalja el a dobogó legalsó fokát, ám jelen helyzetben erről nem beszélhetünk, ugyanis a két gigász közé ékelődött egy kakukktojás, ami nem más, mint az Oppo R9s, az alig 13 éves vállalat jelenlegi zászlóshajója.

Természetesen azért a Samsung is képviselteti magát a listán a Galaxy J3 (2016) és J5 (2016) modelljeivel.

Az Oppo teljesítménye még komolyabb fegyverténynek tűnik annak tükrében, hogy az Apple termékeivel szemben, melyek az egész bolygón forgalomba kerültek, a kínai cég modellje csak pár, főként ázsiai országban érhető el, ami természetesen így is óriási piac, de közel sem hasonlítható össze a globális felvásárló képességgel.

A százalékos arányok is beszédesek, amik megmutatják, hogy a teljes piac tekintetében 6,1%-os növekedést könyvelhettek el a gyártók a tavalyi Q1-hez képest. Továbbá az is kiderül, hogy az első öt helyen végző modell majdnem az egy hatod részét hasítja ki magának a teljes piacból, ami igazán számottevő. Természetesen ehhez legnagyobb részt az iPhone 7 és 7 Plus járult hozzá, a maga 21,5 és 17,4 millió eladott darabszámával, de nem kell szégyenkeznie az Opponak sem, hiszen a 8,9 millió eladott R9s készülék azt mutatja, hogy igazán jó úton haladnak.

forrás: GSMArena

No Responses

Szólj hozzá