Készül a Xiaomi notebookja

Már több, mint egy éve is hallhattunk pletykákat a Xiaomi laptopjáról, ami sajnos azóta sem látott napvilágot. Hamarosan azonban véget érhet a várakozás.

A legfrissebb hírek szerint a kínai gyártó már javában dolgozik az első notebookján, aminek a tervezését és a gyártását is ők végzik majd, tehát nem más termékét fogják saját név alatt eladni, ami mindenképpen pozitív.

xiaomi-laptop

Az újdonság nem meglepő módon az Apple készülékeire hasonlíthat majd, bár a pontos kinézet még nem ismert, a cikkben szereplő képek is csak koncepciók.

A specifikációkat tekintve egy egész korrekt masinára számíthatunk. A kijelző a pletykák szerint 15.6 colos lesz és full HD felbontású, a gépezet belsejében pedig egy 4. generációs Core i7-es lapka dolgozhat 8 GB RAM-mal karöltve. Valószínűleg grafikai téren sem kell majd szégyenkeznie a masinának, hiszen egy Nvidia GeForce GTX 760M kerülhet bele 2 GB dedikált memóriával.

A készülék legnagyobb előnye az ára lehet, 466 dollárnak megfelelő összegről szólnak a hírek, ami tényleg nagyon jól hangzik egy ilyen viszonylag komoly laptop esetében. A bemutató áprilisban lesz a hírek szerint, de biztosat egyelőre nem tudunk mondani.

forrás: GSMArena.com

Szólj hozzá