Videojátékok is helyet kaphatnak a 2024-es olimpián

Az e-sport egyre inkább teret hódit, így nem meglepő, ha már a 2024-es olimpián találkozunk majd a videojátékok legprofibb képviselőivel.

Még nem hivatalos, de már tudni lehet, hogy a 2024-es olimpiát Párizs rendezi. Ez azután vált biztossá, miután az egyetlen ellenfelük, Los Angeles visszalépett, és a 2028-as játékok rendezési jogát kapja. Tony Estanguet, a párizsiakat képviselő bizottság egyik alelnöke elárulta, hogy nyitottak az e-sportra. Napjainkban hatalmas népszerűségnek örvendenek a virtuális sportok, a 2022-es ázsiai játékokhoz már hivatalos versenyszámmá nyilvánították őket, és érmet fognak kapni a játékok győztesei.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a párizsi olimpiát képviselők csoportja hamarosan összeül, és egyeztetni fognak a lehetőségekről. Estanguet szerint pozitívan állnak a dologhoz, mivel tudják, hogy a fiatalok között hatalmas az érdeklődés a videojátékok iránt, és ezzel az olimpia népszerűségét és nézettségét is meg tudnák növelni.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy melyik játékok lennének felvéve a sportágak közé, de még bőven van idejük kitalálni ezt. Hivatalosan 2019-ig kell véglegesíteniük a terveket, hogy mely versenyszámokban lehessen indulni. Ezután a 2020-as tokiói olimpia befejezésével, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság mondja ki a végső szót.

Források: Theguardian, esport1.hu

Szólj hozzá