98 hüvelykes 8K-s OLED TV-t villantott az LG

Kiderült, hogy milyen TV-újdonságokat készül bemutatni az LG a CES 2016 kiállításon. A legnagyobb dobás igazán lélegzetelállító lesz.

Egyrészt hamarosan érkezik a WebOS 3.0 platform, ami rendkívül egyszerű, kézreálló okostévé használatot ígér. Többek között ez fog futni az újonnan érkező UH9500, UH8500 és UH7700 szériákon. Mindhárom sorozat HDR Plus technológiával érkezik, a felbontásuk pedig természetesen 4K.

LG-WebOS-3.0

A csúcskategóriás UH9500 széria 55 és 86 hüvelyk közötti méretekben kerül kiadásra, és ezen modellek különlegessége az ultravékony, mindössze 6.6 mm-es kivitel.

8K_UHD_4K_SHD_FHD_and_SD

Most pedig nézzük az igazi nagyágyút, az UH9800-at, ami egy 98 colos (249 cm), 8K felbontású szörnyeteg. Ez négyszer annyi képpontot jelent, mint egy 4K TV esetében, azaz brutálisan éles képpel lesz dolgunk, a hatalmas méret ellenére is. A panel ráadásul OLED technológiát használ, ami gyönyörű színeket, és valódi mély feketét biztosít. A készülék ugyan még csak egy prototípus, de az LG állítólag már készen áll a tömeggyártásra, azaz 2016-ban akár piacra is kerülhet. Arról persze még sejtelmünk sincs, hogy mennyibe fog kerülni, de az szinte biztos, hogy magyar forintban kifejezve tízmilliós nagyságrendről van szó.

8k-LG-UH9800

Egyébként még a 4K tévéknél is gondot jelent a tartalom, nem egyszerű kihasználni ezt a felbontást, így valószínűleg még évekre vagyunk attól, hogy megérje 8K-s készüléket venni.

forrás: Digitaltrends

Szólj hozzá