Brutális teljesítményű lesz az új iPhone

A benchmark programokat már mindannyian jól ismerhetjük. Megmutatja az egyes hardverek “nyers” erejét, azonban joggal mondhatják rá sokan, hogy ezek csak száraz pontszámok, és igazából nem sok mindent jelentenek. Ezen egyéneknek részben igazuk is van, de tagadhatatlan, hogy egy ilyen applikáció értékelése alapján már könnyebben elképzelhetjük, milyen is lesz az eljövendő új készülék.

Jelen esetben az Apple jubileumi készülékéről van szó, az iPhone 8-ról. Az almás vállalatért rajongók – de természetesen nem csak ők – már tűkön ülve várják az iPhone-ok 10. születésnapjára szánt készüléket, mely a pletykák szerint tele lesz forradalmi újításokkal és innovációkkal, és rebesgetik azt is, hogy igen komoly teljesítménynövekedést is várhatunk tőle. Nemrégen kiszivárgott egy képernyőkép a várva várt készülékről:

A tesztelők arcán valószínűleg két reakció tűnhetett fel. Vagy elsápadtak, vagy elégedetten mosolyogtak a kapott pontszámok láttán, ugyanis a program brutális teljesítményről tett tanúbizonyságot. Az adatok alapján az új modellben már az A11-es lapkakészlet dolgozik majd. Az iPhone-ok eddig is mindig vezették a listát az egymagos teljesítmény terén, de ha a mostani elemzés valóban helytálló, akkor elég jelentősen maga mögé utasítja majd a konkurenseket a maga 4537 pontjával (összehasonlításképpen a Galaxy S8 1945 pontot ért el). Ez az iPhone 7 A10-es processzorához képest mintegy 30%-os növekedést jelent.

A többmagos teszten is hasított a prototípus, hiszen ebben a szegmensben 8975 pontot kapott, ami körülbelül 58%-al erősebb az elődnél. Összességében azt tapasztalhatjuk, hogy az eljövendő zászlóshajó 41%-al teljesít majd jobban, mint hasonló szintű Androidos társai. Hogy ez mennyire valósul majd meg, az valószínűleg csak a bemutatáskor derül ki, minden esetre minket igencsak kíváncsivá tett. No de ne vesszünk el a számok sűrűjében, hiszen a kép még valamiről árulkodik!

iPhone 8 koncepciókép

Ha jobban megnézzük, láthatjuk, hogy a képaránynál valami nem stimmel. Erről eddig nem esett említés, de lehetséges, hogy az Apple is beáll a sorba, és változtat a képernyő oldalainak hányadosán, ráadásul drasztikusabban, mint a konkurensek. A kiszivárgott kép szerint 2,800 x 1,242 pixeles felbontást kapunk, ami 20,2 : 9-es képaránynak felel meg. Nos, ez valóban forradalmi, de sokaknak ez már túlzás lehet, hiszen jobban hasonlítana egy távirányítóra, mint egy telefonra. A vállalatóriás idén nagyon nagyot akar durrantani, de nem lenne szerencsés a ló túloldalára esni.

A leírtak nem számítanak Szentírásnak, tehát kezeljük fenntartásokkal!

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá