Egészségügyi fejlesztéseken dolgozik az Apple

Az elmúlt években is nagy hangsúlyt fektetett az Apple a fitnesz irányú fejlesztéseire, de emellett úgy néz ki, hogy az egészségügyi bizniszre is komolyabban ráfeküdne a cég. Jó példa erre, hogy olyan szenzorokon dolgozik a cég, amivel a diabéteszes betegek vércukor szintjét lehetne figyelni. A tavalyi évben pedig megvették a Gliipmse nevű orvosi adatok rendszerezésével foglalkozó startupot. A CNBC jelentése szerint több egészségügyi céggel tárgyaltak, hogy kialakíthassanak egy olyan rendszert, amivel a fogyasztók nagyobb rálátást kaphatnak az orvosi adataikra.

A legfontosabb felmerülő kérdés egy ilyen hálózatnál a biztonság és a megbízhatóság lenne, hiszen itt érzékeny információkról van szó. Emellett az egészségügyi adatokra vonatkozó szabályozások nagyban változnak országonként, így külön kihívás lenne, hogy ezeknek mindenhol megfelelhessen az Apple új rendszere.

Szakértők szerint a cég részéről ezzel inkább az egészségügyi szolgáltatókat céloznák meg, mint sem a hétköznapi fogyasztókat. Amíg a biztosítók és orvosi cégek nem szállnak be az iPhone értékesítésbe, addig a közvetlen eladásaikra kisebb hatással lenne egy ilyen rendszer. Megerősítené azonban az Apple egyébként is erős pozícióját a biztonságtechnika és a megbízhatóság terén, ezzel még nagyobb kihívást állítva az Androidos készülékek elé.

forrás: Tech News World

Szólj hozzá