Európába érkezik a Honor 8 Pro

Az Öreg kontinensre is megérkezik a gyártó aktuális teljesítménybajnoka, a kis átkeresztelésen áteső Honor V9, azaz itteni nevén a Honor 8 Pro. Látva a specifikációt, valószínűleg itt is szép karriert fut majd be. 

Az készülék előlapjának nagy részét az 5,7 colos QHD kijelző foglalja majd el, amit egy nyolcmagos Kirin 960 lapkakészlet hajt meg, méghozzá zökkenőmentesen. A Huawei-nél igazán bíznak ebben a lapkakészletben, hiszen legerősebb modellek (Mate 9 és P10) szintén ugyanezt kapta meg. A RAM-mal sem fukarkodtak Kínában, 6 GB került a telefonba, a háttértár pedig 64 GB, de ez igény szerint memóriakártyával bővíthető.

A hátlapon egy dual kamera fogad minket, amivel 12 MP-es felbontású képeket tudunk készíteni, videófelvitelt pedig 4K-ban képes rögzíteni. Ha mindezt sötétben szeretnénk végrehajtani, abban a kéttónusú vaku tesz majd jó szolgálatot. A telefon elején természetesen helyet kapott egy 8 MP-es szelfikamera, mellyel jó minőségű önarcképeket lőhetünk magunkról.

Bekapcsolás után az Android 7.0 Nougat rendszer fogadja majd a felhasználókat, a több ponton átalakított EMUI 5.1 felülettel egyetemben. Az gyártó ígéretei szerint csak kétnaponta kell majd a töltéssel bajlódnunk, ami könnyen valós adat is lehet, hiszen egy 4000 mAh-s akkumulátor lapul a hátlap alatt. Ezt tekinthetjük kisebb mérnöki bravúrnak, hiszen a unibody fém ház vastagsága mindössze 7 mm. A telepet előremutató módon, USB-C porton keresztül tudjuk majd tölteni, amin természetesen az adatok másolása is zajlik. 

A boltokba fekete, kék és arany színekben lesz majd elérhető, várhatóan 549 Eurós (kb. 170.000 Ft) áron. A Honor Európa szerte ajándékokkal kedveskedik azoknak akik előrendelik a készüléket, ez néhol 128 GB-os memóriakártya, másutt powerbank képében ölt testet. Hogy kis hazánkban is megtartják-e majd ezen jó szokásukat az még kérdéses, de a modell hazai forgalmazása már biztosra vehető.

forrás: Honor

Szólj hozzá