Hivatalos a Sony Xperia XA Ultra

Megérkezett a Sony új X sorozatának eddigi legnagyobb tagja, az Xperia XA Ultra, amely sokkal inkább a kamerákra fókuszál, mint a teljesítményre.

Az XA Ultra egy 6″-es Full HD kijelzővel érkezik, amely ugyan elmarad a csúcsmodellektől, de a 367 ppi képpontsűrűség még így is elegendő. A hatalmas kijelző ellenére is sikerült (más phablethez képest) viszonylag kompakt testbe zárni a készüléket, köszönhetően a szinte észrevehetetlen oldalsó káváknak. Összehasonlításképpen, a mobil csupán 1 mm-rel szélesebb, mint az 5,7″-es Nexus 6P. Az XA Ultra pontos dimenziói egyébként a következők: 164.2 x 79.4 x 8.4 mm.

sony-xperia-xa-ultra-official-02

A phablet lelke – hasonlóan az Xperia XA-hoz – egy nyolcmagos MediaTek Helio P10 (MT6755) lapka, kiegészítve 3 GB RAM-mal és 16 GB-os bővíthető belső tárhellyel. Némileg meglepő, hogy egy ekkora házba csak egy 2700 mAh-s akkumulátort helyeztek, a konkurencia bőven 3000 mAh fölé szokta tornázni az akkuk teljesítményét. A Sony-nál viszont azt ígérik, hogy két napig így is ki fogja bírni a mobil konnektor nélkül. Lesz gyorstöltési funkció is, ami állítólag 10 perc töltéssel 5,5 órányi akkumulátoridőt tesz lehetővé. A MediaTek chipek legendásan keveset fogyasztanak, de azért még így is érdeklődéssel várom az első eredményeket, meddig is fogja bírni ez az arányaiban kicsi akkumulátor.

sony-xperia-xa-ultra-02

És akkor beszéljünk egy kicsit a kamerákról, amiben igen csak erős lett az XA Ultra. A hátlapon egy 21,5MP-es Sony Exmor RS szenzor csücsül hibrid autófókusszal. Az előlapon pedig egy szelfikre kihegyezett 16MP-es, 88°-os széles látószögű kamera foglal helyet, megtámogatva optikai képstabilizátorral és LED villanóval.

sony-xperia-xa-ultra-official-01

Az árakkal kapcsolatban még nem szivárgott ki semmi, de azt már tudjuk, hogy júliustól lesz kapható a készülék fekete, fehér és lime színekben.

Forrás: Sony, via NapiDroid

Szólj hozzá