Kiderült mely laptopgyártók hazudnak a legtöbbet az üzemidőről

Hordozható számítógép vásárlásakor rendkívül fontos szempont lehet az üzemidő, ezért a gyártó általában fel is tüntetik a specifikációk között, hogy várhatóan mennyit bír az eszköz egy töltéssel. De vajon megállják a helyüket ezek az adatok?

A brit Which? magazin tesztje szerint szinte az összes gyártó ferdít az üzemidővel kapcsolatban, általában nem is kevéssel. Összesen hét gyártó 67 laptopját tesztelték vegyes használattal (böngészés és videózás), majd átlagolták külön-külön a gyári adatokat és a valós üzemidőket.

Mint kiderült, a Dell és a HP hazudta a legnagyobbat, durván 9 óra helyett átlagosan csak 5 óra körüli valódi üzemidőre voltak képesek a notebookjaik a teszt szerint. Persze a többi windowsos gyártó sem volt sokkal őszintébb, az Acer, az ASUS, a Lenovo és a Toshiba is jelentősen felülbecsüli a várható működési időket. Egyébként az én ASUS ultrabookomra is 10 órát írnak, de helyette csak 5-6-ot bír, tehát meg tudom erősíteni a jelenséget.

Egyedül az Apple adott meg valós üzemidőket a készülékei esetében, azaz ha azt ígérik, hogy 10 órát kibír egy töltéssel egy Macbook, akkor az valószínűleg így is van. Persze cserébe rendesen meg is kérik a termékeik árát.

forrás, via: BGR

Szólj hozzá