Kínában betiltották a Pokemon Go-t

2016 legnagyobb volumenű mobil játékát betiltotta a kínai kormány a többi helymeghatározás-alapú szórakoztató alkalmazással egyetemben. Hogy mi volt az indok? Arra hivatkoztak, hogy a döntésnek biztonsági okai vannak, és szeretnék megóvni a játékosok testi épségét.

Mint azt sokan tudjátok, a játék lényege az, hogy a való életben sétálgatva különböző helyszíneken elfogd a különböző pokémonokat. Eddig nincs is baj, de sokan annyira belefeledkeztek az önfeledt lénygyűjtögetésbe, hogy életveszélyes szituációkba csöppentek. A vezetés döntésével sokan egyetértenek, de többen ellenzik is. Az viszont tény, hogy néhány embert játék közben csapott el egy autó, vagy éppen raboltak ki. Még olyan extrém eset is történt, hogy egy lány egy baleset helyszínére érkezve átesett egy holttesten, miközben szörnyeket kergetett.

pokemon-go-mass

A kormány azt nyilatkozta, hogy a tilalom addig áll majd fent, amíg a potenciális életveszély el nem hárul. Fő veszélyforrásként az adathalászatot, a tömegközlekedés balesetveszélyes mivoltát, és a felhasználók személyes biztonságát hozták fel. A határozat végrehajtását nagymértékben nehezíti, hogy a Pokemon Go-nak számtalan klónváltozata van android felületre, melyeket szinte lehetetlen egytől egyig feltérképezni.

Többen igen komoly vállalkozásba is kezdtek az applikációból kifolyóan. Vannak, akik például “személyi Pokémon edzőként” próbáltak pénzt keresni kevesebb-, de inkább több sikerrel. Most azonban új tevékenységet kell keresniük.

Nektek mi a véleményetek? Egyetértetek a tilalommal, vagy nem? Miért?

Forrás: Phonearena

Szólj hozzá