Szokatlan felbontással jön a Galaxy S8

A Samsung és az LG már a kezdetek óta próbálja egymást túlszárnyalni. Mivel konkurenciái egymásnak, képesek egymás dolgát nehezíteni is, a maguk módján. Mindketten nagy durranásra készülnek a nemsokára megjelenő zászlóshajóikkal, s minden adandó lehetőséget megragadnak, hogy elcsábítsák egymástól a vevőket.

Ez természetesen idén sem lesz másként. A Samsung Galaxy S8 és az LG G6 is ott van a legjobban várt 2017-es csúcskészülékek között. Rengeteg a pletyka, a renderkép és a találgatás, hogy pontosan milyenek is lesznek majd. Az egyik friss infó, hogy a Samsung minden androidos gyártóval kiszúrt, de leginkább az LG érzi ennek a nagy hátrányát. A Snapdragon 835 kisajátításával nagy előnnyel indulhat a Galaxy S8, míg az LG G6-ban állítólag csak Snapdragon 821 lesz.

A majdnem keret nélküli kijelzővel azt érhetik el, hogy ugyanakkora készüléken sokkal nagyobb a megjelenítési felület, így annak ellenére, hogy érzésre nagyobb a képernyő (fizikailag is), mégis elfér az ember kezében a készülék. Az LG G6 5,7 colos, a Galaxy S8 5,8 colos, a Galaxy S8 Plus pedig 6,2 colos kijelzővel debütálhat majd. A különbség nem túl nagy, azonban az LG új modelljében megváltozik a képarány, és a (manapság) sztenderd 16:9-et felváltja majd a 18:9-es aránypáros, ami révén 2880 x 1440 pixelesre nyúlik a kijelző.

LG G6 render

A legfrissebb hírek szerint a Samsung is hasonló változtatásra készül, a Galaxy S8 kijelzője egész pontosan 18,5:9-es képaránnyal bírhat. Ez felbontásban 2960 x 1440 pixelt jelent, azaz még az LG G6-nál is hosszúkásabb lesz a Samsung mobiljának megjelenítője.

Samsung Galaxy S8 kiszivárgott sajtókép

Az LG G6 bemutatója február 26-ára esik, a Samsung Galaxy S8-at pedig március 29-én leplezhetik majd le.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá