Újabb iPhone 6 Plus kapott lángra

Volt már több hasonló eset, ezúttal Floridában gyulladt fel egy iPhone 6 Plus az éjszaka közepén – számolt be róla az NBC.

Egy fiatal házaspárra történt az eset, akik sistergő hangra ébredtek, és mint kiderült, a töltőn hagyott iPhone-juk aksija kapott lángra.

“Az arcom közel volt a telefonhoz, amikor az hirtelen felgyulladt, így azonnal felébredtem, szerencsére nem alszom mélyen… szó szerint lángok jöttek ki a telefon oldalából.” – mondta a nő az NBC-nek.

Szerencsére a férj gyorsan cselekedett, és a pólójával elfojtotta a tüzet, de nem sokon múlott, hogy a függöny is lángra kapjon.

Az iPhone 6 Plus két és fél éves volt, és bár nem túl gyakori az ilyesmi, előfordult már néhány hasonló eset. Az Apple 750 dolláros kárpótlást ígért a feleségnek, azonnal is meg kapja az összeget, amint visszaadja a kiégett mobilt. A vállalat a következő nyilatkozatot adta a hírcsatornának:

Köszönjük, hogy felhívták a figyelmünket az esetre. Utána fogunk járni.

Fontos megjegyezni, hogy ezek egyedi esetek, azaz pánikra semmi ok. Az lítiumos aksik pedig önmagukban is veszélyesek lehetnek, ilyen a technológia, ezért bármelyik okostelefonnal megeshet hasonló.

forrás, via GSMArena

Szólj hozzá