Újabb trónfosztás a YouTube-on, ez most a legnézettebb videó

Pár hete írtunk arról, hogy a Gangnam Style-t letaszították a trónról, mely 2012 óta kerget minket az őrületbe, azonban Wiz Khalifa slágere, a See you again máris átadta a stafétabotot az idei év legmegosztóbb zenéjének.

Ki ne ismerné a Despacito című slágert, mely jelenleg mindenhonnan folyik, és sokféle változatban megy az emberek idegeire. A számot Luis Fonsi és Daddy Yankee adja elő, de már nagyon sokan feldolgozták, többek közt Justin Bieber és Pamkutya is, igaz utóbbi csak paródia formájában.

A Despacito számadatai egészen elképesztőek. A klip átlépte a 3 milliárd megtekintést a YouTube-on, és naponta mintegy 15 millióan nézik meg. Ami még meglepőbb, hogy a rekord megdöntéséhez mindössze 8 hónapra volt szükség, ugyanis januárban jelent meg a népszerű videómegosztón.

Ezen látszik a tendencia, hogy a streamelésé a jövő, mert régen ennél jóval kisebb nézettséget is alig lehetett elérni. Elég csak megnézni néhány ismertebb előadót, és láthatjuk, hogy a Queen, a Nirvana vagy Eminem is maximum 4-500 millióig jutottak legnagyobb slágereikkel.

Lehet utálni a számot, és lehet érte rajongani, de azt azért el kell ismerni, hogy egészen elképesztő a Puerto Rico-i srácok sikere. Ez a rekord nem mostanában fog megdőlni, így mi sem tehetünk mást, mint megemeljük a kalapunk előttük.

Forrás: HVG

Szólj hozzá